Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

25 maart 2006

Harderwijk - duo op dievenpad

Twee 18-jarige meisjes (Elspeet/Nunspeet) zijn vrijdagmiddag (24/3) omstreeks 14.15 uur door personeel van de HEMA in de Donkerstraat aangehouden nadat zij daar betrapt waren op de diefstal van een portemonnee. In hun tassen bleken nog een portemonnee, twee haarborstels en een zonnebril te zitten, die ook gesloten bleken te zijn. Het duo is aan de politie overgedragen en krijgt via een preventieproject een passende straf.

Nunspeet/ Elburg -rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagavond (24/3) een 18-jarige jongen uit Nunspeet bekeurd voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de jongen omstreeks 20.4o uur op een bromfiets over de Harderwijkerweg rijden, terwijl hij een bierfles aan z'n mond zette. Bij controle bleek hij 1.0 promille te blazen en hij heeft een rijverbod en een boete gekregen.

In Elburg controleerden agenten rond 20.05 uur op de Weidevogellaan een 25-jarige autobestuurder uit die plaats. Hij bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.8 promille. Ook hij kreeg een rijverbod en bekeuring.

Heerde - broers aangehouden voor tanken zonder te betalen

De politie heeft vrijdagmiddag (24/3) twee broers uit Arnhem (19 en 23) aangehouden voor het tanken zonder te betalen. De politie kreeg rond 14.15 uur een melding dat de inzittenden van een auto bij een benzinestation aan de A 50 onder Heerde hadden getankt en zonder te betalen waren weggereden richting Apeldoorn. Via de regionale meldkamer werden alle surveillerende politie-eenheden in kennis gesteld en op een gegeven moment zag men de auto op het klaverblad Beekbergen rijden. Men reed richting Arnhem en onder Loenen werd de auto aan de kant van de weg gezet. De inzittenden werden aangehouden en overgebracht nar het politiebureau. Zij bekenden de diefstal en de oudste, die als bestuurder optrad, bleek ook nog eens geen rijbewijs te hebben. Er wordt proces-verbaal tegen het duo opgemaakt.

Wezep - brand in rieten kap

Brandweer en politie zijn vrijdagochtend met groot materiaal uitgerukt naar een woning aan de Rombonnetweg. Rond 10.15 uur kwam een melding dat er brand was in een woning met een rieten kap. In eerste instantie leek het mee te vallen, maar het vuur bleek onder de kap te woeden. Een ladderwagen werd erbij gehaald en na ongeveer een uur had de brandweer het vuur onder controle. Mogelijk is de brand ontstaan door een oververhitte of kapotte schoorsteen. De woning liep de nodige brand en waterschade op.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --