Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 25-03-2006

Gewond bij aanrijding
RODEN Vrijdagavond is een 58-jarige inwoner van Roden gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Groningerstraat en de Kastanjelaan. Een 54-jarige bestuurster reed vanaf de Kastanjelaan de kruising op en verleende geen voorrang aan een 49-jarige bestuurder uit Roden, die als gevolg van deze aanrijding frontaal in botsing kwam met de 58-jarige Rodenaar. Alle drie bestuurders zijn ter plaatse onderzocht door het personeel van de ambulance. Twee bestuurders mochten direct naar huis, maar de 49-jarige Rodenaar is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. (06-126069)

Politie houdt bestuurder aan
ZUIDLAREN De politie heeft vrijdagavond aan de Havenstraat een 41-jarige bestuurder uit Zuidlaren aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder zat met 3x het toegestane (1.5 promille) achter het stuur. Bij controle op straat dat de man teveel alcohol gedronken had, waarna hij werd aangehouden en aan het bureau moest blazen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-126129)

Verdachte van heling aangehouden
BEILEN De politie heeft vrijdagmorgen een 35-jarige man uit Beilen aangehouden als verdachte van heling van diverse goederen. De politie was de man via internet op het spoor gekomen. Bij de man thuis werden diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen, waaronder motorkettingzagen, kettingen, zaagbladen, een fiets, een metaaldetector etc.. De goederen waren afkomstig van een inbraken in o.a. Hardenberg. De man is na verhoor heengezonden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-125518)

Tas en ook later auto gestolen
VEENHUIZEN Een 39-jarige inwoonster van Veenhuizen deed in de nacht van vrijdag op zaterdag aangifte van diefstal van haar tas met inhoud. Haar tas werd gestolen uit de auto van een vriendin, die geparkeerd stond op de Zuidersingel in Assen. Toen de vrouw na het doen van aangifte thuis kwam, bemerkte ze dat haar auto vanaf de oprit bij haar woning aan de Generaal van de Boschweg gestolen was.

De nog thuis zijn familieleden hadden niets van de diefstal gemerkt. Het betreft een Citroën Xsara in de kleur grijs. (06-126203)

Diefstal tractor
ASSEN Vrijdag overdag is er uit een weiland aan de Schieven een tractor gestolen. Het betreft een blauwe Ford 6600. Om bij de tractor te komen was het hekwerk van het land geforceerd. De schade wordt geschat op ruim 11.000,- De tractor is al twintig jaar in het bezit van de aangever uit Assen. (06-126091)

Verdachte van inbraak aangehouden
KLAZIENAVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie 3 mannen, waarvan twee mannen van 31 jaar uit Nieuw Pekela en een 23-jarige man uit Erica, aangehouden als verdachten van inbraak. Getuigen hadden gezien dat de auto zich verdacht ophield bij een bedrijf aan Het Ambacht. Op aanwijzing van de getuigen kon de politie de mannen aanhouden en bij de controle van de auto en de aanhangwagen, werden meerdere van diefstal afkomstige goederen aan getroffen. De mannen zijn ingesloten voor veder onderzoek. (06-126171)

Auto te water.

PEIZE In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam bij de politie een melding binnen dat er een auto op de kop in de sloot aan de Zanddijk lag. Bij onderzoek ter plaatse bleek dat er geen bestuurder en passagiers in het water waren terechtgekomen. De bestuurder bleek tegen de avond zijn auto daar geparkeerd te hebben. Onverlaten hebben mogelijk de auto gekanteld, waardoor deze in de sloot is terecht gekomen.(06-126162)

Huiselijk geweld
BEILEN In Beilen is vrijdagavond een 64-jarige man uit die plaats aangehouden, nadat hij zijn vriendin had geslagen. De vrouw was geraakt aan hoofd en armen. De man is ingesloten en het protocol huiselijk geweld zal gevolgd worden. (06-126063)

Man vermist
EMMEN Sinds vrijdag 24 maart jl. wordt een man vermist, die begeleid woonde aan de Kerkuil. De man kan erg psychotisch zijn als hij zijn medicijnen niet inneemt. Hij is ongeveer 1.90 m lang, heeft donkerblond kort haar. Draagt met zekerheid een spijkerbroek. Hij is in het bezit van een Ford Fiesta, kleur grijs. Voor zover bekend heeft de man zijn medicijnen niet meegenomen. (06-126015)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156. Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.