Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

25 maart 2006

Terborg - winkeldiefstal

Personeel van een drogisterijketen aan de Hoofdstraat heeft vrijdagmiddag (24/3) een 16-jarig meisje uit Gaanderen aangehouden voor diefstal van een flesje parfum (24 euro). Het meisje rekende een zak drop bij de kassa af, maar een personeelslid had gezien, dat ze het flesje in haar tas had gestopt. Zij is aan de politie overdragen en wordt doorverwezen naar een preventieproject voor een passende maatregel.

Neede - man aangehouden voor diefstal mobieltje

De politie heeft vrijdagochtend (24/3) rond 11.45 uur een 22-jarige jongeman uit Arnhem aangehouden voor diefstal van een mobieltje. De man was in een supermarkt aan de Ten Caote Plas bezig met werkzaamheden en nam in een onbewaakt ogenblik een mobieltje van één van de personeelsleden uit haar jaszak weg. Dit werd opgemerkt en de politie werd ingeschakeld. De Arnhemmer bekende zijn daad en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het mobieltje is terug naar de benadeelde.

Lichtenvoorde - oplichting

De politie heeft vrijdagmiddag (24/3) een 37-jarige man uit Silvolde aangehouden die ervan verdacht wordt samen met een bekende bij een bouwmarkt in Lichtenvoorde gereedschap op de pof te hebben gekocht en daarbij een valse naam te hebben opgegeven. Het duo had rond 14.00 uur voor zo'n 400 euro aan elektrisch gereedschap meegekregen. Personeel vertrouwde de zaak niet en informeerde de politie, terwijl één van de personeels-leden de auto was gevolgd. Via het mobieltje werd de politie bijgepraat en op de Nieuwe Maat liet men de auto stoppen. Tijdens de controle van de bestuurder en de passagier ging deze laatste er plotseling vandoor. Ondanks een zoekactie door de politie werd hij niet meer gevonden. Zijn identiteit is wel bekend. De bestuurder werd aangehouden en de aangetroffen materialen zijn voor onderzoek in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

's Heerenberg - huiselijk geweld De politie heeft vrijdagmiddag (24/3) een 35-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben mishandeld. De man is ingesloten en het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. In verband met de privacy van betrokken worden verder geen mededelingen gedaan

Doetinchem - man bedolven onder klinkers

Dankzij snelle hulp van diverse mensen die op zijn geroep afkwamen is een 48-jarige man uit Wehl vrijdagavond (24/3) op tijd onder stapel stenen vandaan gehaald. Hij liep enkele hoofdwonden op, waarvoor hij in het ziekenhuis werd behandeld. De man was omstreeks 21.20 uur op een bouwplaats aan de Eikenlaan bezig om een rioolbuis aan te sluiten. Hiervoor was een gat gegraven en terwijl de man in het gat stond gleed een pallet met klinkers omver. De man werd door de stenen en het instortend zand bedolven. Op zijn geroep snelden enkele getuigen naar het gat en werd de politie gebeld. Men begon in allerijl met het weghalen van de stenen, maar dit bleek een langdurige klus. Toen het slachtoffer bevrijd was is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De getuigen waren behoorlijk aangeslagen door het gebeurde en voor hen wordt slachtofferhulp geregeld.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --