Politie Zeeland


---


O-1263-2006 Automobilist rijdt in de sloot
Op de Gorishoeksedijk in Scherpenisse is vrijdagavond rond 22.30 uur een 33-jarige man uit de gemeente Tholen met zijn auto in de sloot gereden.
De auto werd vanmorgen door een buurtbewoner afgesloten maar met de lichten aan in een diepe sloot aangetroffen. In de auto werd niemand aangetroffen. Omdat het om een lease-auto ging, was niet duidelijk wie er in de auto had gereden. De auto raakte bij het ongeval licht beschadigd en werd door een takelbedrijf uit de sloot getakeld. De bestuurder meldde zich pas vanmiddag telefonisch bij de politie. Op de vraag waarom hij niet eerder had gebeld, antwoordde hij dat hij het telefoonnummer van de politie niet kon vinden.

O-1264-2006 Aanrijding in Tholen
In Tholen vond zaterdag rond 11.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 75-jarige automobilist uit de gemeente Tholen reed over de Tichelaarsweg en wilde op de kruising met de Kadijk linksaf slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een van linkskomende personenauto, bestuurd door een 46-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland waarna beide voertuigen op elkaar botsten. De auto van de 46-jarige man kwam door de klap tegen een muurtje tot stilstand en is vermoedelijk total loss. De andere auto had blik- en lakschade. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Z-1265-2006 Geparkeerde auto bekrast
Op een parkeerplaats aan het Stationsplein in Hulst is vrijdagavond tussen 18.45 uur en 19.00 uur een geparkeerde auto bekrast.
De eigenaar had rond 18.45 uur zijn auto onbeschadigd geparkeerd en is toen boodschappen gaan doen. Toen hij een kwartier later bij zijn auto terugkwam, zaten aan de rechterzijde van de auto diepe krassen. De schade als de veroorzaker van de krassen is niet bekend.

Z-1266-2006 Belgische automobilist aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag in Terneuzen 35-jarige automobilist uit Knokke-Heist (B) aangehouden.
Tijdens surveillance zagen agenten op de N61 een personenauto met Belgisch kenteken rijden waarvan het het linkerportier buiten de carrosserie uitstak en met touw was vastgebonden. Op de plaats waar het portierraam zou moeten zitten, zat nu een stuk plastic. De bestuurder droeg tevens geen autogordel. De agenten gingen met hun auto voor het voertuig rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder gooide zijn stuur om en reed weg de andere kant op. Na een korte achtervolging werd het voertuig op de Finlandweg in Terneuzen aan de kant gezet en werd de bestuurder, de 35-jarige Belg, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na betaling van een tweetal boetes, een van 75 euro voor het rijden zonder autogordel en een van 130 euro voor het negeren van een stopteken, kon hij weer naar huis. Zijn auto is uit het verkeer gehaald en werd op zijn kosten teruggebracht naar zijn vaderland.

---- --