Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 25-03-2006

Verdachte van steekpartij aangehouden

s-Hertogenbosch Vrijdagavond heeft de politie aan de Boschveldweg een 17 jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 20 september 2005 in de omgeving van het NS station een 25 jarige man uit Boxtel met een mes in de arm te hebben gestoken. De Boxtelnaar was door de verdachte gevraagd voor hem drugs te kopen in een coffeeshop. Hij weigerde dat en moest dat met een messteek bekopen.

Het slachtoffer herkende vrijdagavond de verdachte en waarschuwde de politie. Bij zij aanhouding wist de verdachte nog te vluchten maar hij kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden.

Wapenbezit

Boxmeer Vrijdagmiddag is bij een controle op de Beugenseweg in Boxmeer bij een 21 jarige vrouw uit Gennep een busje cs-spray aangetroffen. Het bezit daarvan is wettelijk verboden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

Oss Vrijdagmiddag is in een winkel aan de Walstraat in haar woonplaats Oss een 41 jarige vrouw betrapt op het wegnemen van goederen met een totale waarde van meer dan 50 euro.

Er is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

Uden Vrijdagmiddag is in een supermarkt aan de Markt in haar woonplaats Uden een 58 jarige vrouw betrapt op het wegnemen van goederen met een totale waarde van meer dan 40 euro. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

s-Hertogenbosch In zijn woning aan de Jacob van Maerlantstraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch heeft de politie vrijdagmiddag een 25 jarige man aangehouden. In zijn woning stond een fiets die hij net had weggenomen vanaf de Hinthamerstraat. Een getuige van de diefstal die ook gezien had waar de verdachte naar toe was gegaan heeft de politie gewaarschuwd.

Wapenbezit

s-Hertogenbosch Naar aanleiding van een melding van een getuige die aan de Lokerenpassage een jongen met een mes had zien zwaaien heeft de politie een onderzoek ingesteld. Daar zijn twee jongens uit s-Hertogenbosch van 14 en 13 jaar oud aangetroffen. Allebei hadden ze een vlindermes, waarvan het bezit wettelijk is verboden, bij. De messen zijn afgenomen en tegen de knapen is proces-verbaal opgemaakt.

Doorgereden na aanrijding

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 25 jarige inwoner van Rosmalen aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die dag op de Brugstraat betrokken te zijn geweest bij een aanrijding met een andere personenauto en daarna is doorgereden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wapenbezit

s-Hertogenbosch Agenten werden er vrijdagavond door een getuige op gewezen dat er twee jongens wegdoken in de struiken aan de Lokerenpassage toen zij daar met hun dienstauto langs reden. De agenten keerden terug en controleerden beide jongens. Een van hen, een 15 jarige Bosschenaar, was in het bezit van een zakje softdrugs en een vlindermes. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsers beroofd

Heeswijk-Dinther Vrijdagavond zijn op de Meerstraat in hun woonplaats Heeswijk-Dinther twee mannen van 23 en 24 jaar oud beroofd. Zij werden klemgereden door een personenauto. Twee inzittenden stapten uit en driegden de fietsers met een vuurwapen. Nadat de overvallers een telefoon en een portefeuille met inhoud hadden buitgemaakt stapten zij weer in. In de auto zat een derde persoon die de auto bestuurde. Een onderzoek naar de overvallers en de gebruikte auto leverde tot nu toe geen resultaat op.

Vernielingen

Nuland In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn aan de Raadhuisstraat in Nuland vernielingen aangericht. Uit enkele tuinen van enkele bewoners zijn planten getrokken en is een brievenbus vernield. Twee jongens van 15 jaar oud uit Nuland, zijn door getuigen aangehouden en overgedragen aan de politie.

Vernieling

Sint Oedenrode In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woonplaats Sint Oedenrode 18 jarige man aangehouden. Terwijl agenten op de Borchmolendijk toezicht hielden op een grote groep jongeren werd de achterruitwisser van de politieauto door de verdachte omgebogen.

Verdachte van inbraak

s-Hertogenbosch Zaterdagmorgen werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Helftheuvelweg in s-Hertogenbosch. Getuigen zagen twee personen hard het pand uitlopen die een groot voorwerp bij zich hadden. Aan de hand van de signalementen kon de politie kort na de melding een van de verdachten, een 16 jarige jongen uit s-Hertogenbosch aanhouden. In een nabij gelegen park vond de politie een flatscreen en een computer terug die vermoedelijk uit het bedrijf waren gestolen.

Winkeldiefstal

Veghel Een 43 jarige man uit Waalwijk had zaterdagmorgen de pech dat een politieman in burger hem betrapte op diefstal van 4 pakken shag uit een winkel aan De Kempen in Veghel. Hij werd dan ook onmiddellijk in de kraag gegrepen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.