Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

25 maart 2006

Onderwerp: vier gewonden bij aanrijding

Bij een eenzijdige aanrijding op de Corleseweg in Winterswijk zijn zaterdagmiddag (25/3) vier jongeren (17/18 jaar) uit Lichtenvoorde gewond geraakt. Eén van hen is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

De aanrijding werd even voor 15.30 uur gemeld. Ter hoogte van de zorgboerderij zou een auto tegen een boom gebotst zijn. Direct was duidelijk dat er meerdere gewonden waren en alle hulpverleningsdiensten rukten met meerdere voertuigen uit. Ook kwam de trauma-helikopter richting Winterswijk.

Bij de komst van de hulpverleners bleken de bestuurder en de bijrijder bekneld te zitten. Twee van de drie passagiers achterin bleken ook gewond, waarvan één ernstig. De slachtoffers werden na te zijn bevrijd en gestabiliseerd overgebracht naar het ziekenhuis. De zwaargewonde is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

Over het letsel van de betrokkenen heeft de politie geen informatie.

Alle jongelui zijn lid van de voetbalvereniging uit Lichtenvoorde. Zij waren op weg naar huis na hun uitwedstrijd.

De rijbaan is enkele uren afgesloten geweest voor een onderzoek door de verkeers-ongevallendienst van de politie en het opruimen van de ravage.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --