Ingezonden persbericht

Eerste Marokkaanse vrouw brengt debuut album uit op eigen label.

Release datum : 25 maart

Rajae El Mouhandiz (26) zal 25 maart haar debuut album uitbrengen. Op eigen krachten heeft zij een album van twaalf nummers geschreven en geproduceerd. De titel van het album is Incarnation; een statement van sublimatie en transformatie door middel van talent en doorzettingsvermogen. Het is een mix van westerse muziek met een vleugje van haar Arabische roots. Zes jaar lang heeft Rajae gewerkt aan haar album waarop ze zingt over de liefde, racisme, Allah, gebroken relaties, hoop en pijn. Het album bevat opnames die geproduceerd zijn in Amsterdam, New York, Californie en Texas, waarbij gebruik is gemaakt van een palet aan verschillende muziekstijlen en ritmes.

Het album komt uit op haar eigen label Truthseeker Records, dat zij in 2005 heeft opgericht. Het label realiseert het streven naar het zelfstandig uitbrengen van muziek en zelf de touwtjes in handen hebben. Truthseeker Records gelooft dat muziek de mystieke taal van het hart uitdraagt en dat artiesten gezegend zijn met deze wonderlijke gave. Nu meer dan ooit hebben we bruggen nodig om te communiceren en dialoog te creëren.

In 2003 begon Rajae getalenteerde spirituele muzikanten om zich heen te verzamelen, en met dit collectief, Ahlesufi, maakt ze opnames en treedt ze nu op. Klassieke muziek, jazz, pop, rythm and blues, soul, rock, wereldmuziek, dance en drum 'n bass zijn een aantal stijlen die zij graag mengt met Arabische geluiden. Hieruit blijkt ook weer dat Rajae vrijheid, diversiteit en cosmopoliteit niet alleen belangrijk vindt in haar leven maar ook in de muziek. Zij gelooft dat muziek een weerspiegeling is van het leven, en haar levensfilosofie is om zo universeel en vrij als mogelijk te denken en te handelen.

Geboren in een gezin met een Algerijnse moeder en een Marokkaanse vader was Rajae als vierjarig kind al geobsedeerd door klassieke muziek. Ze was echter nooit van plan om zangeres te worden. Ze deed aan ballet en studeerde vanaf haar 16de als eerste Marokkaan ooit, klassieke muziek aan een conservatorium in Nederland. Daar specialiseerde ze zich in een vrij ongewoon instrument gezien haar achtergrond, namelijk de Franse hoorn. Ze werkte aan het opbouwen van een carrière in professionele ensembles en orkesten, maar kwam er toen ze twintig was achter dat zij niet in die omgeving paste. Ze verliet het conservatorium en ging op zoek naar haar eigen artistieke waarheid. Ze ontdekte de zwarte soulmuziek, de jazz en andere muziekgenres, en voelde dat ze zich met deze muziek en het verhaal achter de muziek wèl kon identificeren. Jaren van stilte, reizen, introspectie, sufisme (de mystieke leer van de islam), poëzie en hard werken hebben van Rajae de artiest gemaakt die ze nu is.

Anno 2006 is Rajae naast beheerder van haar eigen label Truthseeker Records, artistiek leidster van de Sufi Foundation en is ze naast het zingen ook productief als schrijfster, poëet, componist, en muziekproducente. Daarnaast wordt er al twee en een half jaar gewerkt aan een documentaire omtrent Rajae's werk en persoon. Deze documentaire wordt ontwikkeld door de IDFA Workshop en zal vertoond worden op het IDFA.

In april start The Icarnation tour, waarbij Rajae op verschillende podia in Nederland zal optreden met als special guests Bad Brya en Senna Gourdou. Deze tour wordt georganiseerd in samenwerking met Marmoucha en is onderdeel van LoungeM.

Contact:

Thruthseeker Records

Herengracht 198-B

1015 BW Amsterdam

Tel: 0610281147

E-mail:
info@rajae-music.com

Website: www.rajae-music.com

Voor boekingen & tour info :

Stichting Marmoucha

Weteringschans 6-8

1017 SG Amsterdam

Tel: 020 796 00 79

E-mail:
info@marmoucha.nl

Website: www.marmoucha.nl