Landelijke Studenten Vakbond

PERSBERICHT

Politieke top protesteert op Museumplein tegen dictatuur Wit-Rusland

Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur komen politieke kopstukken uit Den Haag en Brussel bijeen op het Museumplein in Amsterdam om samen met studenten- en jongerenorganisaties de demonstranten tegen de dictatuur in Wit-Rusland een hart onder de riem te steken. Zij slaan hun tenten op het plein op, net als de jongeren in Minsk. Sprekers zijn onder meer: Max van den Berg (PvdA fractievoorzitter Europarlement), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD Europarlement en waarnemer bij de verkiezingen in Wit-Rusland), Jan de Vries (CDA), Boris van der Ham (D66) en Naïma Azough (GroenLinks).

Wout Albers, de student die naar Minsk liftte, komt vertellen wat hij beleefde in de dictatuur van Loekasjenko. Amnesty International zal de laatste ontwikkelingen in Wit-Rusland toelichten. Er wordt gewerkt aan een live verbinding met de demonstranten op het Oktoberplein in Minsk.

Via alle media, waaronder sms, msn, email en hyves (http://denim-revolution.hyves.nl) worden de Wit-Russen ook vanuit Nederland gesteund in hun verlangen naar democratie. Het regime in Wit-Rusland heeft nog nooit eerder zo onder druk gestaan van de moedige eigen bevolking, én haar Europese buurlanden. De dictatuur in Wit-Rusland is niet langer iets dat slechts in de wandelgangen in Brussel besproken wordt, maar iets waar elke rechtgeaarde Europeaan een einde aan wil zien.