KLM

06/008

Twee nieuwe bestemmingen, veel nieuwe frequenties en betere aansluitingen in klm zomerdienst 2006

AMSTELVEEN, 23 februari 2006- KLM introduceert in de zomerdienst 2006 als nieuwe bestemmingen Chengdu in China en Billund in Denemarken. Ook worden in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika op bestaande bestemmingen veel vluchtfrequenties toegevoegd en op Schiphol tal van verbeterde vluchtaansluitingen voor klanten van KLM en partnermaatschappijen gerealiseerd. Ten opzichte van zomer 2005 groeit de KLM-productie de komende zomer in het passagevervoer met 5,5 procent en in het vrachtvervoer met 2,8 procent. De zomerdienst 2006 gaat in op zondag 26 maart a.s. en eindigt op zaterdag 28 oktober 2006.

Europa
Als gevolg van aanpassing van de op Schiphol aansluitende aankomende en vertrekkende vluchten van KLM en partners, zullen op Europese bestemmingen per dag circa 25 extra frequenties worden toegevoegd. De klant krijgt daarmee een grotere keuzemogelijkheid voor vluchten vanaf, naar en via Schiphol. De frequentie op Londen Heathrow gaat van negen naar tien dagelijkse retourvluchten. Düsseldorf, Genève, Kopenhagen, Milaan, München, Oslo, Stockholm en Zürich krijgen er dagelijks een zesde frequentie bij. Frankfurt, Glasgow en Gothenburg gaan van vier naar vijf dagelijkse diensten. Aberdeen, Nice en Neurenberg gaan van drie naar vier; Athene en Istanboel van twee naar drie en Kristiansand van een naar twee dagelijkse retourdiensten. De frequentie op Kiev gaat eind mei van zeven naar elf retourdiensten per week. De nieuwe bestemming Billund wordt vanaf 26 maart a.s. drie keer per dag bediend met een Fokker 70 van KLM cityhopper. De verbindingen tussen Schiphol en de Franse steden Lyon, Nice, Toulouse, Marseille en Bordeaux worden volledigdoor KLM uitgevoerd.

Noord-Amerika
KLM en Northwest Airlines verhogen in de komende zomerdienst het aantal joint venture-diensten tussen Europa en Noord-Amerika aanzienlijk. De door KLM uitgevoerde retourvluchten tussen Amsterdam en New York John F. Kennedy gaan van elf naar veertien per week. De vluchtuitvoering op Newark stijgt van zeven naar tien wekelijkse frequenties, die worden gevlogen met de Boeing 777 en de Airbus A330. Op Vancouver stijgt het aantal vluchten van vijf naar zeven per week. Deze dagelijkse diensten worden uitgevoerd met MD-11- en A330-vliegtuigen.

De all business class-service tussen Amsterdam en Houston, die sinds 30 oktober 2005 in aanvulling op de dagelijkse KLM Boeing 747-dienst zes keer per week met een Boeing 737 business jet van PrivatAir wordt uitgevoerd, wordt in de zomerdienst gecontinueerd.

Zuid/Midden-Amerika
Het aantal vluchten naar en vanaf Bonaire stijgt de komende zomer van elf naar twaalf per week. In aanvulling op de vijf wekelijkse vluchten krijgt Aruba er in de vakantiemaanden juli en augustus een zesde frequentie bij, die op de terugreis via Curaçao wordt uitgevoerd. Het aantal vluchten naar en vanaf Sint Maarten gaat in de zomerdienst van drie naar twee per week.

Afrika en Midden-Oosten
De KLM-frequentie op de vluchten naar Addis Abeba/Khartoum gaat omhoog van twee naar drie wekelijkse retourdiensten. Op deze route wordt in de zomer de Boeing 767 vervangen door de Airbus A330. Het aantal KLM-vluchten tussen Amsterdam en Dubai gaat op 28 mei omhoog van twaalf naar veertien, zodat de passagier twee vluchten per dag optimale connecties via de Schipholhub wordt geboden. De frequentie op de deze winter gestarte dienst tussen Amsterdam en Entebbe in Oeganda, gaat deze zomer omhoog van drie naar vier vluchten per week.

Azië
KLM start op 28 mei een nieuwe dienst tussen Amsterdam en Chengdu in de groeimarkt China. Deze retourvluchten zullen twee maal per week worden uitgevoerd met een Boeing 777, in codesharing met partnermaatschappij China Southern. Op de diensten naar Shanghai wordt in de zomerdienst permanent een Boeing 747 Combi ingezet. Osaka wordt in zomer 2006 standaard met een Boeing 777 bediend.

KLM Cargo
KLM Cargo heeft de rechten verworven voor een extra freighter-frequentie op Osaka. Deze vierde wekelijkse Boeing 747-400 ERF vrachtdienst van KLM Cargo op de Japanse stad wordt met ingang van de zomerdienst uitgevoerd met een tussenstop in Almaty.

Voor meer informatie en boekingen is de zomerdienstregeling 2006 te vinden op www.klm.com en in de reserveringssystemen.