Ingezonden persbericht


Kunstkoopzondag 26 maart van 10.30uur tot en met 17.30uur:

Op zondag 26 maart 2006 van 10.30 uur tot en met 17.30 uur, is het weer Kunstkoopzondag in de Woonkamergalerie van Kunsthandel Gennep. Deze keer staat de kunstenaar Cornelis Schouten in de schijnwerpers. Hieronder een stukje biografie. Op onze website vindt u uiteraard nog meer informatie over deze geweldige kunstenaar.

"Na de schooljaren wat wil je worden? Dat was toen helemaal niet aan de orde, er moest gewerkt worden. In Gouda was maar èèn soort werk en dat was aardewerk. Met een beetje aanleg kon je gaan plateel schilderen. Het duurde een aantal jaren voor je wat kon maken op dit gebied. Daarna ging je wat kleine dingen schilderen en zo bouwde je op om van alles te kunnen schilderen en tekenen. Want dat gebeurd eerst voor je gaat schilderen. Thuis als hobby pentekenen, gewoon pentekenen was niet wat ik zocht, dus zocht ik een andere techniek om alles te kunnen tekenen met de pen. De dode strakke lijn beviel mij niet en dus na jaren zoeken, kwam ik tot de ontdekking dat accurelpapier dat lekker harig is om te tekenen. Ik moest alleen nog iets verzinnen dat je geen last had van haartjes die aan je pen blijven hangen. Dat was na verloop van de tijd ook gevonden."

Afijn kijkt u zelf maar eens voor een eerste indruk op www.kunsthandelgennep.nl zodat u alvast een indruk krijgt van het unieke werk van Cornelis voor dat u de koopzondag bezoekt.

Dus kom allen naar onze Kunstkoopzondag om dit unieke werk van deze kunstenaar te bewonderen en tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen en de expositie van Herman Brood. De koffie en thee staat klaar voor u in onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep u bent van harte welkom wij zijn zeven dagen per week geopend. Voor meer info kunt u even bellen met ons 0485- 51 95 89 b.g.g. 06-20 55 50 62. Of u stuurt mail naar info@kunsthandel-gennep.nl


---- --