Llink


Rotterdam, 24 maart 2006


- PERSBERICHT -

Amnesty voorzitter in Geitenwollensokkenshow

Bart Stapert spreekt met Fransisco van Jole

Presentator Francisco van Jole ontvangt de voorzitter van Amnesty International Nederland, Bart Stapert. Hij maakt zich ernstige zorgen over de 'de erosie van mensenrechten'. Sinds 2002 zitten er 500 mensen vast op Guantanamo Bay zonder enige vorm van proces. 'Dit is één van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat in de strijd tegen het terrorisme het belang van mensenrechten even worden vergeten', aldus Stapert. De Geitenwollensokkenshow is zondag 26 maart om 20:00 te beluisteren op Radio 1.

Van 1989 tot 2001 werkte Stapert in de Verenigde Staten als onderzoeker en advocaat voor terdoodveroordeelden. Door zijn inzet voor de rechten van de mens ontving Stapert in maart 2001 een ere doctoraat van de Universiteit van Utrecht.

Ook wordt deze uitzending weer beoordeeld door 'Het Geweten'. Een kritische luisteraar die aan het einde van het programma zijn mening geeft over het programma.

In de Geitenwollensokkenshow ontvangt Francisco van Jole wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met deze gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen.

De Geitenwollensokkenshow is zondag 26 maart om 20:00 te beluisteren op Nederland 1. De Geitenwollensokkenshow is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT