Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 22 februari 2006

Lufthansa versterkt haar positie in het oosten
Nieuwe verbinding via Frankfurt naar Astana / dagelijkse vluchten via München naar St. Petersburg

Lufthansa breidt haar netwerk uit in oostelijke richting. Deze zomer lanceert de luchtvaartmaatschappij vluchten naar Astana. Met ingang van 26 maart vliegt Lufthansa 2x per week via Frankfurt naar de hoofdstad van Kazachstan met een Airbus A330. Door de nieuwe vluchten naar Astana vliegt Lufthansa deze zomer bovendien dagelijks via Frankfurt naar Almaty.

Kazachstan is de een na grootste staat in de Commonwealth of Independent States (CIS). Het is ook een van de rijkste landen in de wereld als het gaat om natuurlijke bronnen en maakt een bovengemiddelde economische groei door. Heike Birlenbach, General Manager Benelux van Lufthansa over de nieuwe verbinding: "De uitbreiding van vluchten naar Kazachstan zal zeker van toegevoegde waarde voor onze zakelijke klanten in Nederland zijn." Voor Nederlandse reizigers die Astana willen bezoeken, geldt een introductietarief vanaf Amsterdam voor E 399,- (exclusief belastingen en toeslagen).

Lufthansa opent ook een nieuwe verbinding naar Oost-Europa via haar hub München. Vanaf 22 april vliegt de luchtvaartmaatschappij via München dagelijks naar St. Petersburg met een Airbus A319. St. Petersburg telt meer dan 4000 monumenten, ruim 250 musea en staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Iedereen die deze zomer de 'witte nachten' in St. Petersburg wil beleven, kan boeken voor E 199 vanaf Amsterdam (exclusief belastingen en toeslagen). München biedt met 298 verbindingen het grootste aantal Lufthansa-vluchten per week naar Oost-Europa met goede aansluitingen van en naar Amsterdam.

Kijk voor meer informatie en het vluchtschema op www.lufthansa.nl of bel 0900 1234 777