De Dubbelde Palmboom zet de klok vooruit

Historisch museum rotterdam

FEESTELIJKE HEROPENING ...TIJD!

De belevingsexpositie ...tijd! in Museum De Dubbelde Palmboom is vernieuwd. Van de zeven ruimtes die de belevingsexpositie telt, heeft bijna de helft een complete metamorfose ondergaan. Er is nu nóg meer te ontdekken, nóg meer te doen en te ervaren. Op zondag 26 maart wordt de expositie feestelijk heropend met allerlei activiteiten voor het hele gezin.

Nieuw uiterlijk
...tijd! in Museum De Dubbelde Palmboom is in een nieuw jasje gestoken. De zeven ruimtes waarin de bezoeker kennis maakte met het fenomeen tijd, zagen er prachtig uit, maar waren niet altijd even spectaculair en duidelijk voor de jongere bezoekers. Daarom heeft bijna de helft van de ruimtes een complete metamorfose ondergaan. Er is nu nóg meer te ontdekken, nóg meer te doen en te ervaren. Tientallen doe-elementen, een grote kijkkast, een geheel nieuwe keuken en historische paspoppen zijn toegevoegd aan de expositie, waardoor deze nóg leuker en spannender is.

Zomertijd
In de nacht van 25 op 26 maart gaat de zomertijd in. Dit is hét moment om ...tijd! feestelijk te heropenen. Alle activiteiten staan in het teken van het thema tijd. De hele dag kunnen kinderen tijds-kunstwerken in elkaar knutselen, poppenkastvoorstellingen bekijken, tijdreizen door het museum en de code van de kluis kraken. Ook zijn er typetjes die rondleidingen geven en bezoekers mee terug in de tijd nemen. Een waarzegster laat het verleden zien en voorspelt de toekomst. Verder worden er hapjes uit vervlogen tijden geserveerd. En het totale programma wordt gedurende de dag tevens muzikaal opgeluisterd door een oude rocker die de bezoekers met zijn gitaar meeneemt naar andere tijden...

Deelname activiteiten: 4 euro per persoon (incl. entree museum).

Op onze website www.dedubbeldepalmboom.nl staat het volledige programma met alle tijden vermeld.


Noot voor de redactie