Gemeente Hilversum

Cultuurdebat theater in regio

21 maart 2006
Hilversum - 'Voor een theater moet gezocht moet worden naar een regionale oplossing'. Deze zin had een aantal politieke partijen in Hilversum in het verkiezingsprogramma staan. In het derde cultuurdebat, georganiseerd door Museum Hilversum, het Cultuurplatform en dagblad de Gooi en Eemlander, gaat het zondagmiddag 26 maart over regionale samenwerking in de cultuur, en dan in het bijzonder in het theater.

Veel culturele instellingen strijden dagelijks om het hoofd boven water te houden, vooral omdat overheden zich terugtrekken en de subsidiekranen steeds verder worden dichtgedraaid. Onlangs nog vielen de theaterdirecties in deze krant over elkaar heen in een poging amateurverenigingen aan hun theater te binden. Is de concurrentie dan zó erg?
Het cultuurdebat wordt ingeleid door Rob van Steen, oprichter en directeur van LAgroup, leisure & arts consulting. Hij adviseert over cultureel beleid en over de rol en positie van vrijetijdsvoorzieningen binnen stedelijke ontwikkelingen. Theater is zijn specialiteit. In een forum zitten de directeuren van Spant (Willem Smit), Singer (Reinier Sinaasappel) en De Speeldoos (Bert Naarding). Ook publiek kan meepraten, onder leiding van Peter de Vries, lid van de hoofdredactie van de Gooi en Eemlander. Van Diepen Van der Kroef, advocaten te Hilversum sponsort de serie cultuurdebatten, die gratis toegankelijk zijn.

Het cultuurdebat begint om 15.00 uur in Museum Hilversum. Opgeven kan telefonisch bij het museum: 035-6292826 of per
mail: museumhilversum@hilversum.nl