NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 26 maart, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.45 op Nederland 1

// Betuwelijn en 'Nederlandse toestanden'

> Nederlandse toestanden
De Italiaanse minister Carlo Giovanardi weigert terug te komen op zijn omstreden uitspraken waarin hij het Nederlandse euthanasiebeleid vergelijkt met nazi-praktijken. Wat is de werkelijkheid en lopen we het gevaar dat conservatieve krachten in Europa onze wetgeving kunnen beïnvloeden? Een gesprek hierover met de kersverse voorzitter van de NVVE (Nederlandse Vereniging Voor Een Vrijwillig Levenseinde), Eugene Sutorius, hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

> Betuwelijn
Bij nader inzien heeft het bedrijfsleven geen vertrouwen in de winstgevendheid van de Betuwelijn en weigert de exploitatie op zich te nemen. Is het langzamerhand niet goedkoper om de goederenlijn de komende jaren ongebruikt te laten? Een debat tussen de Rotterdamse havenwethouder Wim van Sluis (Leefbaar Rotterdam) en Erik Verhoef, vervoerseconoom.

> Nieuwe partij
'Lux Voor' heet de nieuwe beweging van jongeren uit vijf bestaande partijen. Ze willen samengaan omdat in hun ogen de verschillen tussen de partijen zijn verdwenen. Is dat terecht? In Buitenhof de mening van Ronald van Bruchem, voorzitter van het CDJA en Joop Hazenberg van Lux Voor.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Presentatie:

Peter van Ingen

Columnist:

Désanne van Brederode

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl