Nieuwsberichten district Rijn & Venen, 9.30 uur

Utrecht, 26-03-2006

Verkeersongeval

VINKEVEEN Bij een aanrijding op de Vinkenkade zijn twee bestuurders gewond geraakt. Een 50-jarige man uit Mijdrecht reed over de Vinkenkade richting de Baambrugse Zuwe, een 36-jarige man uit Vinkeveen kwam uit tegengestelde richting. De 36-jarige bestuurder bevond zich op een wegversmalling, waar maar een auto kan passeren. Zijn tegenligger bood hem eerst ruimte te passeren, toen hij plots ook de wegversmalling opreed en hiermee een frontale botsing veroorzaakte. Beide bestuurders raakte gewond en zijn met ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, beide voertuigen waren beschadigd en moesten worden afgesleept. Mogelijk dat de 50-jarige bestuurder had gedronken. De man is bereid mee te werken aan een bloedproef.

Vernielers aangehouden

ABCOUDE - Drie jongens van 15, 18 en 20 jaar afkomstig uit Abcoude en Amstelveen hebben bekend in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen te hebben aangericht aan het stationsgebouw in Abcoude. Een getuige kon de politie op het spoor zetten van de jongeren. Aanvankelijk werden negen jongeren aangehouden, zes van hen konden na verhoor naar huis. De drie jongens hebben een nacht doorgebracht op het politiebureau en bekenden na verhoor de vernielingen te hebben gepleegd. Zij zijn bereid de schade te vergoeden.

Rijden onder invloed

VREELAND - Bij een alcoholcontrole op de Provinciale Weg N201 op vrijdagavond tussen 18.30 en 21.30 uur. is een 24-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ademanalysetest op het politiebureau wees 730 ug/l uit. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van 8 uur en is met een proces verbaal naar huis gestuurd.

BREUKELEN - Een alcoholcontrole op de Amerslandseweg in de nacht van vrijdag op zaterdag van 23.00 tot 02.00 uur bracht zeven overtreders aan het licht. Een bestuurder blies 430 ug/l.