Persberichten districten stad utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 26-03-2006

Straatroof

UTRECHT Op de Impalastraat vond zaterdagmiddag een beroving plaats waarbij een koerier beroofd werd van zijn geld.

Een 20-jarige koerier uit Utrecht reed omstreeks 17.05 uur met zijn bromfiets naar de bank om verdiend geld af te storten. Eenmaal bij de bank zag de man twee zwarte scooters met vier personen erop zich verdacht ophouden bij de bank. De man vertrouwden het niet en keerde zijn bromfiets, om op een later tijdstip alsnog de storting te plegen. De angst van de koerier was gegrond want de twee scooters zetten de achtervolging in. De koerier reed via de Rijnlaan, Smaragdplein, Opaalweg en de Lamstraat de Impalastraat in. Hier werd hij klemgereden door het tweetal achtervolgers. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer zijn opbrengst afstaan. De verdachten verdwenen in de richting van de Koningsweg onder het viaduct naar het Beatrixpark.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Minderjarige winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Hammerskjoldhof heeft de politie een jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldief.

Omstreeks 13.40 uur werd gebeld naar de politie omdat twee jongens een diefstal hadden gepleegd bij een supermarkt. De beveiliging was achter de jongens aangelopen. De politie kon één van de twee jongens 13 jaar uit Utrecht aanhouden. Hij werd voor verhoor naar het bureau gebracht.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 maart heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed en het plegen van verzet.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder tegen de richting in over de Telingstraat rijden. De 55-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn gedrag. Op het moment dat de agenten een bekeuring uitschreven roken zij een sterke alcohollucht en lieten de Utrechter blazen. Pas na een aantal malen lukte het de man een goede blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het moment dat de agenten om de autosleutels vroegen om de auto van de man netjes op een parkeerterrein te plaatsen weigerde hij dit. De agenten vertelde de man het alternatief dat de auto anders weggetakeld werd en de kosten voor zijn rekening kwamen.

De Utrechter werd steeds agressiever en weigerde nog enige medewerking. Tevens begon hij de agenten uit te schelden. Op dat moment werd hem medegedeeld dat hij was aangehouden. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding en moest uiteindelijk geboeid vervoerd worden naar het bureau. De ademanalyse wees 595 ug/l uit. Hij werd voor verdere afhandeling van de zaak ingesloten op het bureau.

Man bestolen van auto

UTRECHT Vrijdagavond werd een man op een parkeerterrein bestolen van zijn auto.

Een 32-jarige man uit Nieuwegein stapte omstreeks 22.30 uur in zijn auto die geparkeerd stond aan de Uniceflaan. Plotseling werd het portier van de man opengetrokken en spoot een onbekende man een vloeistof in het gezicht van het slachtoffer. De 32-jarige man raakte in paniek en vluchtte weg om hulp te halen. De ogen van de man begonnen te branden en zijn gezichtvermogen verslechterde. Nadat de man hulp had gekregen werd het langzaam beter met zijn ogen. Het bleek dat onbekenden zijn auto hadden gestolen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Controle openbaar vervoer

UTRECHT De politie heeft vrijdag in samenwerking met een aantal andere diensten een grote openbaar vervoer controle uitgevoerd

Tussen 12.30 uur en 19.30 uur werd op de Graad van Roggeweg een grote controle openbaar vervoer gehouden in samenwerking met Connexxion bus en tram, GVU, BBA en ARRIVA.

Alle bussen en trams die de stad binnen kwamen rijden en de stad verlieten werden gecontroleerd. Naast de politie-inzet hadden de diverse vervoersbedrijven 39 controleurs ingezet. In totaal werden 51 trams en 3500 passagiers gecontroleerd. Ruim 255 processen-verbaal uitgeschreven voor zwartrijden. Acht personen werden aangehouden omdat zij nog een boete hadden openstaan of gesignaleerd stonden voor andere feiten. Drie personen werden aangehouden omdat zij mogelijk illegaal in Nederland verblijven.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Op aanwijzing van een getuige heeft de politie vrijdagavond omstreeks 20.00 uur twee jongens kunnen aanhouden op verdenking van een auto-inbraak. De twee jongens uit Utrecht van 16 en 14 jaar hadden op het Zandpad een ruit van een auto ingeslagen en een laptop meegenomen. De politie kon op basis van een goed signalement de jongens staandehouden nabij de Marnixbrug. Zij zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Een 15-jarige meisje is vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur aangehouden toen zij zonder te betalen met een aantal goederen een winkel aan de Steenweg wilde uitlopen. Het meisje bekende sieraden en een kledingstuk mee te hebben willen nemen zonder deze aan de kassa te willen afrekenen. Ze is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau en met een HALT-straf naar huis gestuurd.

Fietsdief aangehouden

UTRECHT Op de Voorstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur een 33-jarige man met onbekende woon- en verblijfplaats aangehouden wegens fietsdiefstal. De man, die zwaar onder invloed van alcohol was, nam een fiets onder de arm die op slot stond en niet van hem was. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT Bij een woning aan de Cornetstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een hennepkwekerij met circa 120 planten aangetroffen. De politie onderzocht de woning na een melding van woninginbraak. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij dat een ruit was ingeslagen en de woning was doorzocht. Op de zolder troffen zij een hennepkwekerij aan. De hoofdbewoonster, een 38-jarige vrouw uit Utrecht en haar 35-jarige vriend uit Amstelveen zijn aangehouden en verhoord. De planten en apparatuur zijn meegenomen en vernietigd.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 62-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.40 uur op de Draaiweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag en werd daarom staandegehouden. Op het bureau blies de man 905 ug/l. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.