1e persbericht van zondag 26 maart 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 26-03-2006

Eindhoven: Politie houdt man met gestolen trilplaat aan

Op de Tempellaan heeft de politie zondag om 4.30 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie had een melding gekregen dat bij een woningrenovatieproject aan de Baarle Hertoglaan goederen weggenomen zouden worden. De politiemensen zagen op de Baarle Hertoglaan een man hard weglopen. Hij kon op de Tempellaan aangehouden worden. In de auto van de verdachte lag een trilplaat die op de bouwplaats weggenomen was. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politie pakt man na bedreiging en mishandeling

Een 25-jarige Eindhovenaar is zondag om 4.15 uur op het Stationsplein aangehouden nadat hij een portier van een horecagelegenheid met de dood had bedreigd. Hij sloeg hem ook in het gezicht. Dat gebeurde toen de verdachte en nog enkele vrienden van hem de horecagelegenheid niet binnen mochten vanwege eerdere problemen. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt drie mannen aan bij opstootje

Bij een opstootje op t College heeft de politie een 24-jarige Veldhovenaar en twee Eindhovenaren van eveneens 24 jaar aangehouden. Op t College was een klein opstoot. De Veldhovenaar beledigde een politievrouw. Hij verzette zich tegen de aanhouding. Hij is ingesloten. Een van de Eindhovenaren beledigde eveneens de politie en de andere Eindhovenaar wilde na vordering niet weggaan. De Eindhovenaren konden na verhoor naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt man aan na bedreiging

Zaterdag om 20.35 uur heeft de politie op het Havenplein een 42-jarige man uit Deurne aangehouden. De man bedreigde het personeel van een horecagelegenheid. Toen daarna gevorderd werd de zaak te verlaten weigerde hij dat. De politie sloot hem in voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt messentrekker aan

In zijn woning in Helmond heeft de politie zaterdag om 21.20 uur een 45-jarige man aangehouden. De man had eerder die avond de bewoners van een woning aan de Welpenstraat met een mes bedreigd. Hij dreigde hen dood te steken. De gewaarschuwde politie hield hem aan en sloot hem in. De onenigheid tussen verdachte en slachtoffer zou over een geldschuld gaan.

Helmond: Geld weg bij inbraak

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Irenelaan. Aan de achterzijde van de woning is een raam open gemaakt. Uit de woning verdween een paar duizend euro.

Son: Drie flatscreens weg

Bij een bedrijf aan Ekkersrijt 5000 zijn zaterdagavond rond 18.30 uur drie flatscreens gestolen. Er werd een ruit vernield.

Best: Laptop gestolen

Zaterdag tussen 13.15 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan de Ketelbraken. Aan de achterkant van de woning is een deur opengebroken. De bewoners missen een laptop.

Bestuurders leveren hun rijbewijs in

* Op de Leenderweg in Heeze is zondag om 1.25 uur een 61-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. De man had gedronken en blies een promillage van bijna 1,6. Hij leverde zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

* Een 46-jarige automobilist uit Helmond werd zondag om 0.10 uur op de Helmondsestraat in Bakel betrapt op het rijden onder invloed. De man reed slingerend en zonder licht over de weg. De ademanalyse mislukte waarna een bloedproef is afgenomen. Het rijbewijs is ingenomen.

* Een 20-jarige automobilist uit Bergeijk moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij de maximumsnelheid met 50 km/u overtrad. De man reed zaterdagmiddag op de Broekstraat in Bergeijk met een snelheid van 100 km/u. De maximumsnelheid is daar 50 km/u. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

* Op de Heerbaan in Veldhoven reed een 21-jarige automobilist uit Veldhoven zondag om 1.45 uur met zijn auto op een verkeersgeleider aan de rechterkant van de weg. Hij had gedronken en blies 1,15 promille. De verdachte is beginnend bestuurder zodat zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.