Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

26 maart 2006

Ermelo - vernieling op graf

De politie stelt een onderzoek in naar het in brand steken van een kunststof kikker op een graf op de begraafplaats aan de Varenlaan. Het incident is vermoedelijk 16 op 17 maart gepleegd. Uit een gesprek met de nabestaanden blijken er al vaker vernielingen aan het graf gepleegd te zijn. Ook zij hopen, dat door de berichtgeving meer duidelijk komt over de verdachte. (het is mij niet bekend, waarom deze aangifte destijds niet gemeld is)

Harderwijk - verwarde dame

De politie kreeg zaterdagochtend (25/3) een melding, dat er een verwarde vrouw op de Bachdreef wandelde, die niet wist waar ze woonde. Agenten troffen de vrouw aan en informeerden inmiddels of er bij één van de zorginstellingen in Harderwijk iemand vermist werd. Dit bleek niet het geval te zijn en uit papieren in haar tas bleek de op leeftijd zijnde dame uit Lelystad te komen. Haar zoon kon niet bereikt worden en besloten werd haar naar huis te brengen. Eenmaal thuis ontfermde de buurvrouw zich over haar. Eind goed, al goed.

Harderwijk - rijden tijdens ontzegging

Agenten controleerden zondag (26/3) omstreeks 01.20 uur op de Marie Curiestraat een 34-jarige automobilist uit Lelystad. De man bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nunspeet - jongen in hand gestoken

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 18-jarige Nunspeter. De jongen werd zondagochtend (26/3) omstreeks 04.30 uur door een onbekende op de Marktstraat voor het Chinese restaurant met een scherp voorwerp in zijn hand gestoken. De jongeman kon een beperkt signalement van de dader geven; hij droeg een donker mutsje. De politie heeft de wond behandeld en een aangifte opgenomen. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900 - 8844

Harderwijk - mishandeling

De politie heeft zondagochtend (26/3) even voor 07.00 uur een 19-jarige jongeman uit Hierden aangehouden voor mishandeling. De jongeman was met een groep leeftijdsgenoten in het westen van het land wezen stappen.In de bus naar huis was trammelant ontstaan. Op het Stationsplein aangekomen, ontstond er een handgemeen. Een 19-jarige Harderwijker die de vechtenden wilde scheiden kreeg een vuistslag in zijn gezicht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vaassen - jongen aangehouden voor winkeldiefstal

Een Vaassense ondernemer heeft zaterdag (25/3) aan het begin van de avond een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen was omstreeks 17.40 uur met twee kameraden de supermarkt aan de dorpsstraat binnen gekomen. Hij stak twee pakjes shag in z'n zak en rekende die niet af bij de kassa. Hij werd door de winkelier hierop aangesproken en de politie werd gebeld. In afwachting van de komst van de agenten trachtte de jongeman er plotseling vandoor te gaan, warbij hij de vrouw van de ondernemer omver duwde. Men zag kans om de jongeman aan te houden, waarna hij aan de politie werd overgedragen. De jongeman heeft een boete gekregen.

Harderwijk - huiselijk geweld. De politie heeft zaterdagavond een 39-jarige jarige Harderwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht aan het begin van de avond te hebben mishandeld na een meningsverschil. In het kader van de aanpak huiselijk geweld is de man ingesloten in een politiecel. Het slachtoffer hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. In het kader van de privacy van betrokkenen worden er verder geen mededelingen gedaan.

't Harde - aanhouding na mishandeling De politie heeft zondagochtend (26/3) omstreeks 01.40 uur in een horecazaak in 't Harde een 19-jarige jongeman uit Elburg aangehouden voor zware mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. Deze laatste werd met en bierglas in zijn gezicht geslagen en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Hij liep in ieder geval enkele snijwonden op. De aanleiding wordt onderzocht en de verdachte is ingesloten in een politiecel. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wapenveld - aanrijding met drank

Een 21-jarige jongeman uit Wapenveld heeft zaterdagavond (25/3) omstreeks 20.20 uur met zijn auto op de Schraatgravenweg een behoorlijke aanrijding gehad. Hij liep hierbij een hersenschudding en enkele gekneusde ribben op. De jongeman had gedronken en kwam vermoedelijk hierdoor in de linker berm terecht. Bij de correctie van z'n auto kwam hij in een sloot rechts van de weg terecht en stootte op de slootwand. Hierdoor werd de auto teruggeworpen en kwam weer op de weg terecht. Na de aanrijding was hij door een broer naar een dokter gebracht die diens letsel constateerde. De gewaarschuwde politie liet de zwaar beschadigde auto afslepen en trof het slachtoffer bij de dokter. Hier bleek, dat hij gedronken had en op het politiebureau blies hij 1.1 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten

---- --