Ophokplicht voor rokende Belgische scholieren

Stichting rokersbelangen

Amsterdam, 26 maart 2006

In navolging op de vogelgriep en het ophokken van onze gevederde vrienden heeft een Bestuurder van het hele Vlaamse Openbare Onderwijs in België een nieuw middel geïntroduceerd om jeugdige rokers te ontmoedigen, namelijk: het ophokken van rokende scholieren.
De Koninklijke Atheneum te Leuven, zie ook www.rago.be,worden rokende leerlingen OPGEHOKT als afschrikmiddel tegen het roken. Om gebruik te kunnen maken van deze faciliteit dienen leerlingen over een rokerspasje te beschikken, al dan niet met instemming van de ouders. De KOOI een bedenksel van Urban Lavigne, bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs, het vroegere Belgische Rijksonderwijs, zegt dat leerlingen zelf hebben ingestemd met de KOOI en rechtvaardigt hiermee zijn macabere vondst om rokers gekooid op het schoolplein te plaatsen
Helaas voor meneer Lavinge, het is tegenwoordig drukker in de kooi dan op het schoolplein. Het is werkelijk te bizar voor woorden. Je kunt je afvragen of het middel niet erger is dan de kwaal, aldus Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen. Een nieuw schoolbestuur zou wel eens verfrissend (en ontmoedigend voor jeugdige rokers ) kunnen werken.
Voor meer informatie: www.rokersbelangen.nl

Stichting Rokersbelangen
Ton Wurtz

Noot voor de redactie,