Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

26 maart 2006

Winterswijk - slachtoffer ongeval overleden

Naar aanleiding van de berichtgeving over de ernstige aanrijding met vier gewonden op de Corloseweg (25/3) werd dezelfde avond bekend, dat het 17-jarige slachtoffer dat naar Enschede was vervoerd, aldaar aan zijn verwondingen was overleden.

Haarlo - frontale aanrijding

De politie onderzoekt een aanrijding die vrijdagavond (24/3) plaats vond op de Eibergseweg. Hierbij waren een 34-jarige automobilist uit Eibergen en de inzittenden van een bestelbusje uit Ruurlo (vader 51 en 13-jarige dochter) betrokken. De twee bestuurders raakten gewond
Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de Eibergenaar met grote snelheid richting zijn woonplaats reed. Net voor een flauwe bocht had hij een auto ingehaald en raakte vervolgens in een slip. Hierbij kwam hij op de verkeerde weghelft en botste frontaal tegen het busje. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Steenderen - Beginnende Bestuurder in de fout

De politie heeft zondagochtend (25/3) proces-verbaal opgemaakt tegen een beginnende bestuurder uit Steenderen. Agenten kregen omstreeks 00.40 uur een melding, dat jongelui in een auto bij de sporthal aan de Prins Bernhardlaan zich verdacht gedroegen. Bij de komst van de politie bleek men een schaftkeet achter een auto te hebben bevestigd en daarmee uit baldadigheid wilde gaan oefenen. De 19-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben en aangezien bij controle zijn promillage 0.2 bedroeg wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Voor de baldadigheid kregen de drie knullen een boete.

Neede- rijden met drank

Een 27-jarige automobilist uit Hellendoorn werd zondagochtend (26/3) rond 06.00 uur gecontroleerd op de Rapenburg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 0.6 promille. Met een rijverbod en een boete is hij later naar huis gegaan.

Winterswijk - op de vuist na oversteken

De politie heeft zaterdagmiddag (25/3) omstreeks 14.10 uur aan de Chrysantstraat een 50-jarige Winterswijker en een 28-jarige man uit Enschede aangehouden nadat zij met elkaar op de vuist waren gegaan. De problemen waren ontstaan toen de jongste de Dahliastraat wilde oversteken en volgens zijn verklaring bijna werd aangereden door de Winterswijker. Deze laatste verklaarde later, dat de jongeman zich met zijn handelen provocerend had opgesteld. De Enschedeer was echter zo boos, dat hij verhaal ging halen en trof de auto van de Winterswijker in de Chrysantstraat aan. Bij de daarop volgende ruzie kreeg de jongste een klap en ontstond er een vechtpartij. Beide partijen zijn op het politiebureau verhoord en overwegen aangifte tegen elkaar te doen.

Bredevoort- doorrijder

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval dat zaterdagavond (25/3) plaats vond op de Bredevoortsestraatweg. Een 58-jarige man uit Aalten stak omstreeks 22.15 uur op de fiets richting de Tolhuisweg over. Toen hij bijna aan de overkant was werd hij door een auto geraakt. Het is niet bekend of de bestuurder de aanrijding heeft gemerkt, maar hij maakte zijn identiteit in ieder geval niet bekend. De Aaltenaar liep onder meer een hoofdwond op. Twee 16-jarige meisjes verleenden de man eerste hulp en het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

Einde berichten

---- --