Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

P E R S B E R I C H T

26 maart 2006

Zutphen - taxichauffeur beledigt agente

Een 39-jarige Zutphense taxichauffeur is zaterdagavond laat aangehouden voor belediging van een agente. De man reed met zijn taxi in verboden richting door de Lange Hofstraat. Dit werd door surveillerende agenten gezien en zij wilden hem hiervoor bekeuren. Om het oponthoud voor de passagiers zo kort mogelijk te laten duren, wilde één van de agenten slechts een korte verklaring opnemen. Kennelijk was de chauffeur het niet eens met het handelen van de agenten en begon hij nare opmerkingen naar de agente te maken. Ondanks het feit, dat hij gelegenheid kreeg om zijn excuses aan te bieden, bleef hij volharden in zijn gedrag. Hierop is hij aangehouden en op het politiebureau verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eerbeek - ingooien ruiten rijdende bus

De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen van een verwerpelijk incident dat zaterdagavond in Eerbeek plaats vond. Een chauffeuse reed met haar lijnbus en 10 passagiers omstreeks 23.20 uur over de Loenenseweg. Ze kwam vanaf het centrum en reed richting Loenen. Plotseling hoorde zij een knal en is direct gestopt. Bleek, dat twee ruiten van de bus waren ingegooid. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in, maar dat had tot op heden geen resultaat. In de bus raakte niemand gewond.

Zutphen - overtreding sluitingstijd

Ondanks het feit, dat de politie zaterdagnacht met de horeca afspraken had gemaakt over de sluitingstijd i.v.m. de overgang van winter- naar zomertijd bleek één onder-nemer zich niet aan de afspraak te houden. Tijdens controle om 05.30 uur waren er nog klanten in de zaak. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten

---- --