Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

25 maart 2006

Apeldoorn - met verkeerde broek naar cel

Een 33-jarige Apeldoorner die zaterdagochtend werd aangehouden omdat hij een geldboete niet kon betalen, baalt enorm dat hij de verkeerde broek aantrok om z'n straf uit te zitten. Bij fouillering in het cellencomplex trof men in z'n "stapbroek" een blok hasj aan. De man werd door de politie bezocht en kon z'n boete van enkele honderden euro's niet betalen. Hij verzamelde wat kleding om dan maar te gaan zitten en werd naar het politiebureau gebracht. Een arrestantenwacht vond bij het fouilleren een blok van ruim 40 gram hasj. De Apeldoorner werd hierover gehoord en verklaarde in de haast zijn "stapbroek" met het stuk hasj te hebben aangetroffen. De hasj werd in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij werd ingesloten om zijn vervangende straf uit te zitten.

Apeldoorn - man aangehouden voor huiselijk geweld

Agenten hebben zaterdagmiddag even na 17.00 uur een 40-jarige Apeldoorner aangehouden voor huiselijk geweld. De politie kreeg een melding dat de man zijn vrouw had geslagen. Bij de komst van de agenten bleek dit duidelijk het geval te zijn geweest. In het kader van de aanpak van geweld binnenshuis is de man aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Eén van de verplichtingen is, dat de man zich binnen een week moet melden bij de Reclassering. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. In verband met de privacy van betrokkenen worden verder geen gegevens vermeld.

Apeldoorn - veelpleger aangehouden. Agenten hebben bij een inbraak op de Ecofactorij zaterdagavond één verdachte, een 24-jarige veelpleger uit Loenen weten aan te houden. De politie kreeg rond 21.15 uur een melding van een verdachte situatie. Bij de omgegeven plaats zagen zij dat een hek rond een bouwwerk was vernield. Op het terrein gingen er twee mannen als een haas vandoor. Toen gedreigd werd de politiehond in te zetten, gaf de één zich gewonnen. De ander wist te ontkomen. In de nabijheid werd de auto van de andere verdachte aangetroffen. Zijn identiteit is bekend en hij staat gesignaleerd om aangehouden te worden. De man uit Loenen staat als veelpleger bekend en is ingesloten in een politiecel.

Apeldoorn - diefstal aftershave

Personeel van een supermarkt aan de Immkersplaats heeft zaterdagmiddag een 55-jarige Apeldoorner aangehouden voor diefstal. De man had een flesje aftershave in zijn kar gelegd en daar bovenop een tree bier. Toen hij de winkel wilde verlaten werd hij hierop aange-sproken en aangehouden. De politie maakte proces-verbaal op tegen de man.

Einde berichten

---- --