Politie Flevoland

Alcoholcontroles

Flevoland, 26-03-2006

Almere- Bij een alcoholcontrole heeft de politie zaterdagnacht drie rijbewijzen ingevorderd. De controle vond plaats op de Spoordreef in Almere en werd gehouden door medewerkers van de politie van Almere en het VerkeersTeam.

In totaal werden daarbij 16 automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Vier van hen waren Beginnend Bestuurder (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) en mochten dus niet meer dan 0,2 promille alcohol in het bloed hebben. Eén van hen blies 1,18 promille en kon meteen zijn rijbewijs inleveren. Twee andere automobilisten, (geen Beginnend Bestuurder) bliezen 1,40 en 1,69 promille en raakten eveneens hun rijbewijs kwijt. Eén automobilist blies 2,35 promille. Hij bleek al een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben voor een eerder alcoholdelict.

Ook op de Randstaddreef werd zaterdagnacht op alcohol gecontroleerd en kregen vijf automobilisten proces-verbaal.

Dronten - Op de Educalaan en op de Lijzijde werden zaterdagnacht twee automobilisten gecontroleerd, beiden bleken teveel alcohol te hebben genuttigd. Een 20-jarige uit Biddinghuizen kreeg een rijverbod van vier uur en van een 23-jarige uit Swifterbant werd het rijbewijs ingevorderd.