Verzamenberichten zondag

's-Hertogenbosch, 26-03-2006

Diefstal kleding

s-Hertogenbosch Twee Zwollenaren zijn zaterdagavond de dupe geworden van diefstal van een grote partij kleding, bestaande uit 35 spijkerbroeken en 112 shirts. De kleding hadden zijn gekocht op de zwarte markt in Beverwijk en via internet weer te koop aangeboden.

Het tweetal werd gebeld vanuit s-Hertogenbosch omdat er iemand interesse had in de kleding. Eenmaal in s-Hertogenbosch werd de kleding uitgeladen in de J.P. Coenstraat. De verkopers werden vervolgens met een smoes naar een andere locatie gelokt om daar af te rekenen. De koper ging er echter zonder betaling vandoor. Toen de verkopers terug reden naar de plaats waar de kleding was uitgeladen bleek de hele partij te zijn verdwenen.

Verdachte gewelddadige diefstal opgepakt

s-Hertogenbosch Zondagmorgen rond 06.00 uur is op de Celsiusstraat een 25 jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort voor zijn aanhouding, op het Stationsplein, van een 19 jarige man uit Hedel de mobiele telefoon uit de handen te hebben getrokken. Toen hij met de telefoon wegliep liep het slachtoffer hem na. Hij werd vervolgens door de verdachte met een mes bedreigd. De gewaarschuwde politie kwam de verdachte snel op het spoor. Hij was nog in het bezit van de gestolen telefoon. Hij is ingesloten.

Geen rijbewijs en harddrugs aangetroffen

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag zagen agenten een hun bekende 18 jarige inwoner van s-Hertogenbosch in een auto over De Kabouters rijden. Omdat bekend was dat hij geen geldig rijbewijs heeft werd hij tot stoppen gedwongen. De eigenaar van de auto, een 19 jarige man uit Boxtel, zat als passagier naast de bestuurder. Laatstgenoemde was in het bezit van een drietal bolletjes harddrugs, vermoedelijk cocaïne.

De cocaïne is in beslag genomen en tegen beide verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

Sint Michielsgestel Naar aanleiding van een verkeersgedraging op de Bosschebaan ontstond er zaterdagmiddag irritatie tussen twee automobilisten. Tijdens het rijden trok een van hen, een 22 jarige inwoner van Sint Michielsgestel een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en bedreigde daarmee de 50 jarige bestuurder van de andere auto en zijn 29 jarige vrouwelijke passagier, beiden wonende in Vught.

De in kennis gestelde politie trof de auto van de 22 jarige verdachte aan op De Beemden. Hij is aangehouden. In de auto werd een nep pistool aangetroffen. De verdachte bekende daarmee de bedreiging te hebben gepleegd.

Vernieling

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 15 jarige jongen uit Mill. Hij had zich na een ruzie op de Kerkstraat in Zeeland zo opgewonden dat hij met de blote hand een lamp kapot sloeg. Beveiligingsmedewerkers van het uitgaanscentrum zagen het gebeuren en hebben de politie gewaarschuwd.

Winkeldiefstal

Oss Zaterdagmiddag is in een winkel aan de Frankenweg een 34 jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij werd betrapt bij het stelen van een lasermeetapparaat en enkele lampen met een totale waarde van ongeveer 137 euro. De man bleek vanwege een eerdere veroordeling ook nog een boete van 150 euro openstaan. Hij is ingesloten.

Zwaar gewond bij verkeersongeval

Heesch Bij een verkeersongeval, zaterdagavond op de Osseweg in Heesch, is een 26 jarige inwoner van Nistelrode zwaar gewond geraakt. Hij is per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het slachtoffer fietste over het fietspad van de Osseweg, komende uit de richting van Heesch. Toen hij de weg overstak werd de fietser aangereden door een personenauto die op de zelfde weg en in dezelfde richting reed. De personenauto werd bestuurd door een 20 jarige Ossenaar.

Belediging en verzet

Oss In de nacht van zaterdag op zondag is op de Koornstraat in zijn woonplaats Oss een 51 jarige man aangehouden. Hij beledigde enkele politiemensen door hen uit te schelden. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich met geweld en probeerde in een worsteling het dienstwapen van een agent af te pakken. Dat kon worden voorkomen waarna de man met toepassing van geweld door de politie werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling

Loosbroek In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Dorpsstraat een 16 jaruge jongen uit Rosmalen aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 19 jarige jongen uit Veghel met een glas op het hoofd te hebben geslagen. De Veghelnaar moest zich aan de opgelopen hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis.

De verdachte, die zelf ook aan een hand gewond is geraakt, was behoorlijk onder invloed en is ingesloten.

Met auto tegen lantaarnpaal

Grave In de nacht van zaterdag op zondag reed een 31 jarige vrouw uit Frankfurt door onbekende oorzaak met haar auto tegen een lantaarpaal aan de Esterveldlaan in Grave. De lantaarnpaal werd totaal uit de grond gereden. De bestuurster is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Zij bleek aan het ongeval geen noemenswaardig letsel te hebben overgehouden.