Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 26-03-2006

Gewond bij aanrijding
NIEUW BALINGE Zaterdagmiddag is een 17-jarige inwoner van Hoogeveen gewond geraakt bij een aanrijding op de Hoogeveenseweg. De jongeman stak met zijn bromfiets, vanaf de parkeerplaats naar het Hullenzand, de weg over. Hij zag daarbij een naderende auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Hoogeveen, over het hoofd. De bromfietser werd vol geschept en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen, alwaar ook een bloedproef van hem is genomen. Hij droeg ten tijde van de aanrijding geen helm en zijn bromfiets was niet verzekerd. (06-126343)

Aanrijding A28 (vervolg van zaterdagavond)
TYNAARLO Bij de aanrijding op de Rijksweg A28 waren zaterdagavond in totaal 5 autos betrokken. Het letsel viel erg mee en allen mochten, na behandeling door het ambulance personeel, naar huis. Oorzaak van de aanrijding was het feit dat de eerste auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Groningen in de slip geraakte door iets dat op de weg lag. Zij botste tegen een andere auto, met als gevolg dat vervolgens meerdere autos elkaar raakten. (06-126406)

Politie houdt bestuurder aan na aanrijding
MEPPEL Zaterdagavond is een 59-jarige inwoner van Meppel aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen een lichtmast op de Oosterbroekenweg gereden. Na de aanrijding was hij naar huis gegaan, waar hij door de politie werd aangehouden. Hij blies aan het bureau 1.6 promille en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-126383)

Bestuurder van minibike aangehouden
SCHOONEBEEK Op de Europaweg is zaterdagnacht een 21-jarige inwoner van Schoonebeek aangehouden. De politie zag de man rijden op een minibike, zonder helm, verlichting en verzekering. De man bleek alcohol gedronken te hebben en weigerde zijn naam op te geven. Hij is aangehouden en aan het bureau blies hij 1.4 promille. Tegen de man, die later wel alle medewerking verleende, wordt proces-verbaal opgemaakt en de minibike is in beslag genomen. (06-126469)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN Zaterdagavond is een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden ter zake huiselijk geweld. De man had thuis veel goederen vernield en ook zijn vrouw en kinderen op een erg hardhandige manier behandeld. De man is ingesloten voor verder onderzoek. Het protocol huiselijk geweld zal gevolgd worden. (06-126374)

Politie houdt verdachte van mishandeling aan
COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 34-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden als verdacht van mishandeling. Een 31-jarige inwoner van Gramsbergen had op de Bentheimerstraat klappen in het gezicht gehad van de man. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De oorzaak van deze mishandeling is nog niet bekend. (06-126532)

Veel inbraken in autos en woningen
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is er op meerdere plaatsen in Assen ingebroken in autos. Zo werden aan de Eem, de Grift, de Maria in Campislaan, de Rabenhauptstraat en de Zuidersingel autos opengebroken. In de meeste van de ruim 20 inbraken werden de sloten van portieren geforceerd. Gestolen werd hoofdzakelijk geluidsapparatuur. Maar ook andere goederen gingen over in handen van het dievengilde.

De politie verwacht dat nog niet alle aangiften c.q. meldingen van de autoinbraken binnen zijn en verwacht dan ook dat het aantal nog verder zal stijgen. Om de benadeelden in de gelegenheid te stellen aangifte te doen, zal de politie op maandag 27 maart a.s. extra personeel inzetten om deze aangiftes te kunnen opnemen. Benadeelden kunnen maandag tussen 09.00 en 17.00 uur zich melden bij het politiebureau aan de M.L. Kingweg in Assen.

Ook 5 woningen in Assen werden afgelopen weekeinde door inbrekers bezocht. Het ging hierbij om woningen aan de Smetanalan, de Zwartwaterseweg, de Heymansstraat, de Kochtstraat en de Sluisstraat.

Ook op andere plaatsen in Drenthe werd het afgelopen weekeinde ingebroken in woningen, hetgeen onder meer het geval was aan de Sportlaan in Valtermond; aan de Oude Tolweg in Nieuwediep; aan het Noorderdiep in Nieuw Buinen; aan de Havezathelaan in Zuidlaren en aan de Rijksweg in Smilde.

Gestolen werden o.a. tv toestellen, flatscreens, telefoontoestellen, wat kleingeld, een computer en geluidsapparatuur. De daders kwamen meestal binnen door het forceren van ramen en/of deuren. In enkele gevallen bleef het bij een poging.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156. Dirk Neef zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur overnemen. Tel.: 06-51557950. Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.