Overtoom

Den Dolder, 26 maart 2006

Top tien zwerfvuil onderzocht door Overtoom
Sigarettenpeuken meest voorkomend zwerfvuil

In het kader van de actie Nederland Schoon, heeft Overtoom als leverancier van de Otje vuilniszakken onderzoek gedaan naar het meest voorkomende zwerfvuil.Met kop en schouders kwamen sigarettenpeuken als meest voorkomend zwerfvuil uit het onderzoek naar voren. Vermoedelijke oorzaak is het rookverbod in de meeste (openbare) ruimtes. Op de tweede en derde plaats van de zwerfvuil top tien staan snoeppapiertjes en plastic verpakkingsmateriaal. Op de vraag wat mensen het viest vonden op straat werd hondenpoep, kauwgom en inlegkruisjes het meest genoemd.
Het onderzoek werd gedaan tijdens de afsluiting van de actie Nederland Schoon in Schoonhoven.
Als meest bijzondere zwerfvuilartikelen kwamen diverse ski's uit de struiken tevoorschijn. Ondanks het succes van de glasbak scoren ook bierflessen met een vijfde plaats nog steeds hoog als achtergelaten items op straat.
Overtoom levert al meer dan 40 jaar vuilniszakken aan het bedrijfsleven van het type Otje, genoemd naar het herkenbare mannetje op de vuilniszak, dat in de afgelopen jaren een bekend icoon werd tegen zwerfvuil. Overtoom viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum .