Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 en 26 maart 2006

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Dronken bestuurders aangehouden

Hengelo, Westerhaar, Oldenzaal

Hengelo

Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 25 maart omstreeks 04.00 uur een auto op de Deldenerstraat rijden. De bestuurder reed met een behoorlijke snelheid en verloor hierdoor in een bocht bijna de macht over het stuur. Vervolgens zagen de agenten dat de bestuurder het rode verkeerslicht op de kruising met de Oldenzaalsestraat negeerde en zijn weg via de Oldenzaalsestraat vervolgde.
Daar gaven de agenten de bestuurder een stopteken. Achter het stuur zat een vrouw, een 22 jarige Enschedese. Toen de agenten haar aanspraken, kwam hen een alcohollucht tegemoet. De vrouw stapte desgevraagd uit haar auto en had zichtbaar moeite om op haar benen te blijven staan. De agenten hielden de vrouw aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,61 promille. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en krijgt proces-verbaal.
(06-037581)

Westerhaar

Zaterdagavond 25 maart vond omstreeks 20.15 uur een aanrijding plaats op de N36 in Westerhaar. Een 36 jarige man uit Westerhaar was tegen de achterzijde van een voor hem rijdende auto gebotst. Deze auto werd bestuurd door een 28 jarige man uit Nijmegen. De 36 jarige bestuurder reed na de aanrijding door. De 28 jarige man is achter hem aangereden, verloor hem echter uit het oog maar had wel het kenteken genoteerd.
Zodra de 28 jarige man thuis was, belde hij echter zelf de politie en vertelde dat hij een aanrijding had veroorzaakt. Hij gaf aan zodanig geschrokken te zijn dat hij niet was gestopt en zo naar huis was gereden. Hij had alcohol gedronken. Politieagenten hielden hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,89 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.
(06-037875)

Een 23 jarige automobilist uit Rijssen werd zondag 26 maart omstreeks 01.50 uur gecontroleerd op de Leidijk in Westerhaar. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed verkeerde, waarop de politie hem aanhield. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,74 promille. De 23 jarige man bleek in augustus 2005 ook al met de politie in aanraking te zijn geweest in verband met het rijden onder invloed van alcohol. Omdat hij beginnend bestuurder is, is derhalve zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(06-037949)

Oldenzaal

Een 25 jarige automobilist uit Osterwald reed zaterdagavond 25 maart omstreeks 23.10 uur slingerend over de N342 in Oldenzaal. Reden voor de politie om hem te controleren. Nadat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden agenten de 25 jarige bestuurder aan. Hij bleek behoorlijk gedronken te hebben, ademanalyse gaf namelijk een uitslag van 2,47 promille.
Het rijbewijs van de man bleek sinds april 2004 ongeldig te zijn verklaard. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.
(06-037913)

Geweld op straat

Almelo

Vrijdagavond 24 maart omstreeks 22.00 uur werd de politie verzocht naar de Rietstraat in Almelo te gaan. Politieagenten troffen op genoemde straat een auto aan met ingeslagen zijruit. Achter het stuur zat een man, naar later bleek een 50 jarige Almeloër. Hij vertelde al enige tijd onenigheid te hebben met een 44 jarige plaatsgenoot. Die was hem vanavond in zijn auto achterna gereden en had hem op de Rietstraat klemgereden. De 44 jarige man was uitgestapt, had met een ijzeren staaf de zijruit van zijn auto ingeslagen en had geprobeerd hem uit de auto te trekken. Dit laatste was niet gelukt, wel had de 44 jarige man hem meerdere keren geslagen. Mede door ingrijpen van omstanders was de 44 jarige man op een gegeven moment in zijn auto gestapt en weggereden. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd en gaven dit aan de politie door.
Politieagenten troffen even later de auto aan op de Gerard Doustraat. In de auto zaten twee inzittenden. De agenten hielden beiden aan. Onderzoek wees uit dat een van hen niets met de mishandeling en vernieling van doen had. Hij mocht na verhoor naar huis. De andere man bleek de 44 jarige man Almeloër te zijn. Hij werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
De 50 jarige man deed inmiddels aangifte.
(06-037494)

Aanhouding na diefstal auto

Enschede

Zaterdag 25 maart omstreeks 03.45 uur zagen politieagenten in de Noorderhagen in Enschede een 17 jarige jongen uit Enschede lopen, waarvan zij wisten dat hij verdacht werd van diefstal van een auto. De agenten hielden de jongen aan.
De genoemde auto is een witte Opel Kadett met kenteken YB-67-VK, eigendom van een 85 jarige man uit Enschede. De auto werd vrijdag 3 maart jl. aan het Redemptoristenpark in Enschede weggenomen. De eigenaar had hiervan aangifte gedaan. De auto werd 5 maart elders in Enschede teruggevonden.
Onderzoek had de politie op het spoor van de 17 jarige verdachte gebracht. De 17 jarige is in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.
(06-028492)

Politie pakt winkeldieven op

Enschede

Vrijdagmorgen 24 maart zagen politieagenten omstreeks 11.45 uur twee personen verdacht rondlopen in het centrum in Enschede. De agenten zagen dat de twee een winkel aan de Kalanderstraat binnenliepen, goederen in een tas stopten en toen zonder te betalen de winkel uitliepen.
De agenten hielden de twee, een 26 jarige vrouw en een 27 jarige man, beiden afkomstig uit Gorzow (Polen), even later op het H.J. van Heekplein aan.
Bij hen werden brillen gevonden, die uit de winkel aan de Kalanderstraat gestolen bleken te zijn. De brillen hebben een totale waarde van bijna 1000 euro. Ook bleken zij een kledingstuk te hebben weggenomen uit een andere winkel in het centrum. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(06-037238)

Politie houdt veelpleger aan

Enschede

Een 28 jarige Enschedeër werd vrijdagmorgen 24 maart door de politie aangehouden nadat hij twee flessen drank gestolen had uit een winkel aan de Burg. M. van Veenlaan in Enschede. De man bekende de flessen gestolen te hebben. Omdat hij een veelpleger is, is hij in verzekering gesteld en opgesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
(06-037147)

Aanhoudingen na vernielingen

Hengelo

Politieagenten gingen zaterdag 25 maart rond 00.30 uur naar het station in Hengelo nadat iemand gemeld had dat daar vernielingen werden gepleegd. In de omgeving van het station bleken niet alleen twee auto's beschadigd te zijn maar ook een ruit van een school vernield te zijn en mogelijke schade te zijn aangebracht aan telefoonautomaten. Politieagenten zagen kort daarna op de Parallelweg drie mannen lopen, die aan het door de getuigen opgegeven signalementen voldeden en hielden hen aan. Het gaat om een 21 jarige Hengeloër, een 23 jarige Almeloër en een 33 jarige Enschedeër.
Tegen de 23 jarige Almeloër wordt proces-verbaal opgemaakt. Tegen de twee andere verdachten niet omdat uit onderzoek niet is komen vast te staan dat zij vernielingen hebben gepleegd.
De gedupeerden zullen door de politie benaderd worden voor het doen van aangifte.
(06-037533)

Fietsen vernield

Enschede

Politieagenten werden zondag 26 maart omstreeks 04.15 uur op de Oude Markt in Enschede aangesproken door meerdere mensen. Zij vertelden dat een jongeman bezig was met het vernielen van fietsen ter hoogte van het VVV-kantoor. De agenten troffen daar inderdaad vijf vernielde fietsen aan. Vervolgens zagen zij een spoor van vernielde fietsen tot in de Hofstraat. Wel tien fietsen lagen beschadigd op de grond. Her en der lagen ook kapotte voor- en achterlichten. Een getuige wees de vermoedelijke dader aan. Op het moment dat de agenten de verdachte naderden, begon deze hen meteen uit te schelden. Hierop hielden de agenten de verdachte, een 20 jarige Enschedeër, aan wegens vernieling en belediging. Hij zal nader gehoord worden. Van wie de fietsen zijn, is nog niet bekend.
(06-037995)

Fietsendieven opgepakt

Wierden

Een 31 jarige vrouw uit Rijssen en een 37 jarige man uit Zwartsluis werden zondag 26 maart omstreeks 04.00 uur op de Spoorstraat in Wierden door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.
Politieagenten hadden even daarvoor gezien dat op de Stationsstraat een auto reed in de richting van de Spoorstraat. Kort daarna zagen zij twee personen bij de fietsenstalling lopen, de twee gingen al snel weer richting de parkeerplaats. De agenten besloten bij het station een kijkje te gaan nemen en zagen op dat moment dezelfde auto weer rijden maar dan met een fiets in de kofferbak. Beide inzittenden werden aangehouden. De 37 jarige man gaf eerst een andere naam op maar kwam al gauw met zijn eigen naam op de proppen en bekende ook dat zij de fiets hadden gestolen. Tegen de twee verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
De fiets is naar het politiebureau in Wierden gebracht. Wie de eigenaar is, is nog niet bekend.
(06-037974)

Man bedreigt portier

Hengelo

Surveillerende politieagenten reden zondag 26 maart om 03.50 uur langs een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo en zagen dat op dat moment drie knapen uit de zaak werden gezet. Een van de drie was het er blijkbaar niet mee eens en begon tegen de deuren en ramen te slaan. Van de portier hoorden de agenten dat de drie binnen trammelant hadden gemaakt waardoor zij de zaak moesten verlaten. Een van hen, een 18 jarige uit Deventer, had de portier verbaal bedreigd. De agenten hielden hem aan wegens bedreiging. De portier deed inmiddels aangifte van bedreiging.
De twee anderen begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Zij gedroegen zich vervelend en weigerden te vertrekken. De agenten hielden ook hen aan, knapen van 16 en 18 jaar en eveneens woonachtig in Deventer.
Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.
(06-037959)

Verdachte situatie op industrieterrein

Westerhaar

Zondag 26 maart omstreeks 03.10 uur reden politieagenten op het industrieterein Garstelanden in Westerhaar. Voor een van de bedrijven aan de Garsweg zagen zij een auto staan met hierin twee mannen. De agenten spraken de mannen aan. In de auto lag gereedschap. Achter in de auto lag een hekwerk. De twee mannen konden geen verklaring geven voor de aanwezigheid van het hekwerk. Omdat de agenten vermoeden dat dit hek bij een van de bedrijven gestolen was, hielden zij de twee verdachten aan. Het gaat om een 38 jarige man uit Amsterdam en een 24 jarige man uit Almelo. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.
(06-037955)

Politie houdt twee autokrakers aan

Enschede

Een getuige meldde zaterdag 25 maart omstreeks 23.15 bij de politie dat er mogelijk werd ingebroken bij een bedrijf aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede. Politieagenten gingen een kijkje nemen en zagen op het bedrijfsterrein onder een vrachtauto een jongeman liggen. De agenten hielden de verdachte, een 19 jarige Enschedeër, aan. Tegelijkertijd meldde een getuige dat een tweede persoon was weggerend. Na een korte zoekactie zagen agenten een jongen de Helenastraat inlopen. Hij keek om en toen hij de agenten zag, ging hij er hard rennend vandoor. De agenten hielden hem na een korte achtervolging aan. Het bleek te gaan om een 15 jarige jongen uit Enschede.
Op het bedrijfsterrein bleek in twee bedrijfsbussen ingebroken te zijn. In een van de voertuigen werd een frontje weggenomen, dat bleek later in het bezit te zijn van de 19 jarige verdachte.
Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten.
(06-037916)

Bedreiging en mishandeling

Almelo

Twee Almelose broers, 21 en 24 jaar, werden zaterdag 25 maart door de politie aangehouden na bedreiging en mishandeling van een 18 jarige plaatsgenoot.
De 18 jarige stond zaterdag 25 maart omstreeks 02.00 uur met een paar vrienden op het Waagplein in Almelo op een taxi te wachten toen een aantal onbekende jongens kwamen aanlopen. Een van de jongens, de 24 jarige Almeloër, sprak hem aan en benaderde hem op een agressieve wijze. De 24 jarige begon hem op een gegeven moment verbaal te bedreigen en sloeg hem daarna in het gezicht. De 21 jarige verdachte begon zich er op een gegeven moment ook mee te bemoeien en deelde ook een klap uit.Tegen beide broers wordt proces-verbaal opgemaakt.
Het 18 jarige slachtoffer deed aangifte. Hij heeft een lichte verwonding in zijn gezicht maar hoeft zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen.
(06-037562)

Hennepkwekerij geruimd

Enschede

Zaterdagmiddag 25 maart trof de politie een professionele hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Burgemeester Jacobsstraat in Enschede. In het pand stonden 1400 bakken met potgrond, vermoedelijk was onlangs geoogst. Planten waren dus niet meer aanwezig. De apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.
(06-037841)

Wegpiraat betrapt

Vriezenveen

Zaterdagmiddag om 12.50 uur reed een 28 jarige automobilist uit Sibculo met hoge snelheid over de Paterswal in Vriezenveen. Pech, want op dat moment hield de politie een snelheidscontrole met de radar. De bestuurder reed 123 km per uur terwijl op genoemde locatie maximaal 60 km per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(06-037696)

---- --