Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 26 maart 2006

Pizzabezorger van scooter beroofd

BREDA: Een 19-jarige jongeman uit Breda is vrijdagavond omstreeks 19.30 uur aan de Epelenberg van zijn scooter beroofd. De dader reed hierna weg in de richting va het Hoogeind. De politie heeft nog getracht de dader en het voertuig te achterhalen, maar dit bleek tevergeefs.

Jongeren belagen fietser

BREDA: Een 15-jarige jongen is vrijdagavond omstreeks 21.00 uur door een groepje jongeren mishandeld aan de Helmkruid. De jongen fietste samen met een vriend door de Haagse Beemden, toen het fietspad werd geblokkeerd. Schijnbaar zonder enige aanleiding trokken de aanvallers hem van zijn fiets en deelden hem onder meer enkele kopstoten uit. Uiteindelijk wisten de twee vrienden voor hun belagers te vluchten. De 15-jarige jongen heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging.

Politie houdt verdachte van beroving aan

BREDA: Een politieman, die vrijdagnacht de camerabeelden bestudeerde van het uitgaansleven, herkende daarop de verdachte van een beroving, die onlangs plaatsvond in de Bredase binnenstad. Hij stuurde er direct twee politiebikers op uit, die de man wisten aan te houden. Hoewel de 20-jarige man uit Prinsenbeek vooralsnog ontkent iets met de beroving te maken te hebben, bespeurt ook de Officier van Justitie dusdanig veel overeenkomsten dat de man is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie bekeurt 27x tijdens uitgaansuurtjes

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie 27 bekeuringen uitgeschreven in en rondom de Bredase binnenstad. Verreweg de meeste bekeuringen kwamen op het conto van foutparkeerders (23x). Eén weggebruiker werd bekeurd voor het niet voeren van verlichting, één persoon voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en twee mannen kregen een prent voor wildplassen.

Politie houdt stomdronken automobilist aan

BREDA: Een 67-jarige Bredanaar is zaterdagmiddag door de politie aangehouden, nadat uit de ademanalyse was gebleken dat de man maar liefst 1225 ug/l zijn auto bestuurde! Gezien het feit dat het maximum 220 ug/l bedraagt, is dit bijna 6x zo veel als wettelijk gezien is toegestaan. De man werd door de politie op de Tramsingel aan de kant van de weg gezet. Hij kreeg een rijverbod van 16 uur en zijn rijbewijs werd ingenomen. Hij zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Stoffelijk overschot gevonden

BREDA: Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur schakelde bezoekers van het Liesbos de politie in, nadat zij een stoffelijk overschot hadden gevonden. Uit onderzoek komt vooralsnog naar voren dat de 50-jarige vrouw uit Breda een natuurlijke dood is gestorven. De politie zet het onderzoek voort.

Politie-inzet in uitgaansleven zaterdag geconcentreerd rond Reigerstraat

BREDA: In het uitgaansleven van de Bredase binnenstad werd het in de nacht van zaterdag op zondag onrustig in de Reigerstraat. De politie moest driemaal in actie komen.
Omstreeks 4.00 uur trof de politie een 31-jarige en een 22-jarige Bredanaar vechtend aan. De 31-jarige man volhardde ook na zijn aanhouding in zijn agressie, maar richtte deze toen op een van de politiemensen, die hem had aangehouden. Hij probeerde onder meer een kopstoot uit te delen. De 22-jarige had zijn opponent met een glas willen verwonden, maar was hierbij zelf gewond geraakt. Hij werd door de politie eerst naar het ziekenhuis gebracht om hem aan zijn verwondingen te laten behandelen en is daarna ingesloten op het politiebureau.
De politie hield omstreeks 4.30 uur een 20-jarige Bredanaar en een 17-jarige inwoner van Oosterhout aan voor verstoring van de openbare orde. Beide waren met elkaar op de vuist gegaan, vermoedelijk vanwege onenigheid over een mobiele telefoon. De twee werden in de loop van de nacht, met een proces verbaal op zak, weer op vrije voeten gesteld. Tegen een derde verdachte, die naar aanleiding van de vechtpartij werd aangehouden, worden verder geen maatregelen genomen.
Een 24-jarige Bredanaar, die een graai had willen doen uit een kassa van een horecagelegenheid aan de Reigerstraat, werd aangehouden en overgedragen aan de politie.
Een 32-jarige Bredanaar werd omstreeks 5.30 uur door de politie aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Binnen in een horecagelegenheid had zijn zwager een gat in zijn hoofd opgelopen, waarna deze door personeel was buiten gezet. De politie adviseerde de twee huiswaarts te keren, maar de zwager bleef luidkeels bezwaar maken en kwam steeds terug. Nadat hij de derde keer was gevorderd weg te gaan, is hij aangehouden.

In totaal deelde de politie 10 bekeuringen uit: 7 voor fout parkeren of stil staan op een plaats, waar dit niet is toegestaan, 2 voor wildplassen en 1 voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Een 17-jarige wildplasser, die in eerste instantie niet wilde meewerken aan een bekeuring en geen legitimatie kon tonen, werd aangehouden. Omdat hij uiteindelijk toch eieren voor zijn geld koos en toch medewerking verleende, hoefde hij uiteindelijk niet naar het bureau te worden overgebracht en kon hij met een proces verbaal op zak huiswaarts keren.
Een 17-jarige jongen uit Prinsenbeek nam vanuit een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat de jas van een andere bezoeker mee. Medebezoekers schakelden de politie in en de jongeman werd door de politie aangehouden voor diefstal. De jongen verklaarde tegenover de politie dat hij zich in de drukte had vergist.

Ruzie loopt uit op vernieling

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag haar handen vol gehad aan een uit de hand gelopen ruzie tussen twee partijen. Een 38-jarige man werd door de politie aangehouden, omdat hij de ruit van een woning aan de Frisostraat had vernield. De man werd zaterdagmorgen weer op vrije voeten gesteld. Met behulp van de wijkagent zal worden bekeken of de onenigheid tussen de twee partijen kan worden glad gestreken.

Politie houdt dronken weggebruikers aan

ETTEN-LEUR: Een 31-jarige automobilist uit Breda werd in de vroege zaterdagmorgen door de politie aan de Concordialaan aan de kant van de weg gezet, omdat het vermoeden bestond dat de man te veel had gedronken om zijn auto te mogen besturen. Dat vermoeden werd op het politiebureau bevestigd: uit de ademanalyse kwam een uitslag van maar liefst 820 ug/l naar voren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. De man zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

WILLEMSTAD: Op de Rijksweg A29 werd zondagmorgen omstreeks 4.30 uur een 41-jarige automobilist uit Sprundel aangehouden voor rijden onder invloed. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 680 ug/l. De man kreeg van de politie een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Auteur: Manon Ostendorf