Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25 en 26 maart)

OOSTERHOUT NB, 26 maart 2006

195 bekeuringen bij snelheidscontrole

DONGEN: Zaterdag 25 maart hield de politie een snelheidscontrole op de Eindsestraat. Tussen 15.50 uur en 21.40 uur zijn van de 2831 passerende voertuigen 195 bestuurders geflitst omdat zij de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur overschreden. Zij kunnen binnenkort een bekeuring verwachten.

Politie onderzoekt diverse woninginbraken

S-GRAVENMOER: De politie onderzoekt een woninginbraak die tussen zaterdag 25 maart 16.00 uur en zondag 26 maart 01.30 uur plaatsvond aan de Vaartweg. De inbrekers konden binnen komen door een ruit te vernielen en namen computerapparatuur weg. De politie doet een sporenonderzoek.

RIJEN: De politie onderzoekt een woninginbraak die tussen zaterdag 25 maart 14.45 uur en zondag 26 maart 01.15 uur plaatsvond aan de Wouwerbroek. De daders konden door op een plat dak te klimmen bij een badkamerraam komen dat werd geforceerd. Vervolgens werden de kamers door de inbrekers doorzocht waarbij vermoedelijk sieraden zijn weggenomen.
Zaterdagavond waren ook twee woningen aan de Zaaren het doelwit van woninginbrekers.

Bij een woning werd getracht de schuifpui open te breken, maar zonder resultaat. Bij de andere woning lukte dit wel en werd de gehele woning doorzocht. De politie heeft een sporen- en buurtonderzoek gedaan.

SPRANG-CAPELLE: De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Goudvink in de nacht van 25 op 26 maart. Aan de achterzijde van de woning werd een raam opengebroken en vervolgens werd de woning doorzocht. Uit het huis werd een flatscreen tv weggenomen, geld en sieraden.

Politie op zoek naar bestuurder die doorreed na veroorzaken ongeval

S-GRAVENMOER: De politie is op zoek naar de verantwoordelijke bestuurder van een personenauto die zondag 26 maart rond 04.47 uur doorreed na een aanrijding met een andere personenauto op de kruising Molendijk en Hoofdstraat. Na de aanrijding bleef een stuk bumper met kentekenplaat van de betrokken auto achter. Later werd de beschadigde auto in beslag genomen op de Keizersdijk te Raamsdonksveer.

28-jarige vrouw slachtoffer van schennispleger

OOSTERHOUT: De politie kreeg zaterdag 25 maart rond 23.45 uur een melding van een 28-jarige vrouw uit Oosterhout die in korte tijd voor de tweede keer slachtoffer was geworden van een schennispleger. De man bevredigde zichzelf seksueel op het winkelcentrum aan de Zuiderhout. Agenten waren snel ter plaatse en zagen de verdachte nog wegfietsen. Helaas lukte het niet om hem aan te houden. Het gaat vermoedelijk om een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud op een fel gele fiets. De man droeg een donkere jas en een grijs petje.

49-jarige motorrijder raakt gewond bij wielerronde

HANK: Zaterdag 25 maart raakte een 49-jarige motorrijder uit Rosmalen rond 13.25 uur gewond bij de wielerronde van Midden en West Brabant. Hij reed tegen een opstaande rand in een voetgangerstunneltje aan het Maaspad, raakte vervolgens tien meter lang diverse pilaren waarna hij ten val kwam. Een arts die meereed met de wielerronde gaf de man pijnstilling, waarna twee EHBOers bij de man bleven totdat de ambulance kwam. De man is voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en de politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt mishandeling

WOUDRICHEM: De politie onderzoekt een mishandeling die zaterdagavond 25 maart rond 22.15 plaatsvond aan de Schepen. Een 42-jarige inwoner uit Rijswijk (NB) zou geslagen zijn door een 23-jarige inwoner uit Woudrichem. De aanleiding tot de mishandeling ligt in de relatiesfeer.

17-jarige bromfietser aangehouden

DONGEN: Een 17-jarige bromfietser uit Dongen werd vrijdag 24 maart rond 18.20 uur op de Bolkensteeg aangehouden omdat hij met een snelheid van 80 km per uur reed en hij vervolgens weigerde zijn bromfiets voor een technisch onderzoek af te staan. Ook beledigde hij de agenten nog. De jongeman is meegenomen naar het politiebureau en mocht na verhoor terug naar zijn ouders. Binnenkort mag hij zich melden bij Halt.

Acht bekeuringen bij verkeerscontrole

DONGEN: Vrijdagavond 24 maart schreef de politie tussen 20.00 uur en 21.00 uur acht bekeuringen uit bij een verkeerscontrole op de Hoge Ham, Minister Aalberselaan, Mgr. Schaepmanlaan en de Procureurweg. Zes bekeuringen omdat de fietsverlichting niet in orde bleek te zijn. Tijdens het uitschrijven van deze bekeuringen reden 2 automobilisten in hun auto met piepende banden langs. Zij krijgen de bekeuringen voor het niet dragen van een autogordel en roekeloos rijgedrag thuis gestuurd .

Dronken automobilisten aangehouden

OOSTERHOUT: Vrijdagavond 24 maart hield de politie op de Vijf Eikenweg rond 20.00 uur een 46-jarige Poolse automobilist aan omdat hij dronken een auto bestuurde. Getuigen zagen dat hij geen voorrang verleende en dat hij nog net een tegemoetkomende bus kon ontwijken. Daarom alarmeerden zij de politie. Omdat hij niet in staat was een blaasproef te voltooien werd een bloedproef afgenomen. Hij is voor nader verhoor en ter ontnuchtering ingesloten.

WERKENDAM: Bij een alcoholcontrole op vrijdagavond 24 maart werd op de Dijkgraaf den Dekkerweg rond 23.00 uur een 18- jarige bromfietser uit Brakel gecontroleerd. De bestuurder onderging een blaastest en blies 390 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De bestuurder kreeg een proces verbaal en tevens een rijverbod van vijf
uur.

WAALWIJK: Bij een alcoholcontrole in het Laageinde werd in de nacht van vrijdag 24 op 25 maart een 26-jarige inwoner uit Drunen gecontroleerd. Deze automobilist moest een blaastest afleggen en blies 775 ug/l, terwijl maximaal 220 is toegestaan. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De officier van justitie gaat bepalen wat er met het rijbewijs gebeurt.

Politie onderzoekt mishandeling

WAALWIJK: In een horecagelegenheid aan de professor Krabbestraat ontstond vrijdag 24 maart rond 21.40 uur onenigheid tussen een 14-jarige inwoonster uit Waalwijk en een even oude plaatsgenote. Het slachtoffer werd het toilet in gelokt waar zij diverse malen geslagen werd door verdachte. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Inge van den Heuvel