Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten zondag 26 maart 2006

Regio Zaanstreek-Waterland, 26-03-2006 o Brievenbussen leeggehaald en diverse aanhoudingen voor ondermeer diefstal en vernielingen.

Fietsendief aangehouden Zaandam, vrijdag 24 maart 2006, 11:30 uur De politie heeft vrijdagmiddag een 13-jarige jongen uit Zaandam aangehouden nadat de fiets waarop hij reed gestolen bleek te zijn. Politiemensen in burger zagen de jongen, een bekende van de politie, in de Heijermansstraat rijden op een nieuw ogende fiets. De agenten vertrouwden het zaakje niet en toen zij de jongen wilden aanspreken ging hij ervandoor. De agenten konden de verdachte desondanks kort daarna in de kraag vatten en namen de fiets voor onderzoek in beslag. De fiets bleek niet als gestolen te zijn opgegeven, maar via de winkel waar de fiets was verkocht konden de agenten de rechtmatige eigenaar toch achterhalen. Toen de eigenaar op verzoek van de politie in de schuur ging kijken, bleek de fiets inderdaad weg te zijn. De fiets bleek afkomstig uit een niet afgesloten schuur achter een woning aan de J.C. van Wessemstraat. Vervolgens werd de 13-jarige jongen alsnog aangehouden en ingesloten.

Drietal aangehouden voor vernieling Purmerend, 24 maart 2006, 14:15 uur Op aanwijzing van een getuige heeft de politie vrijdagmiddag drie 16-jarige jongens aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje aan de Laagveenstraat. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie het drietal in de kraag vatten op het Hoornblad. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en de ouders van de jongens werden op de hoogte gesteld. Na verhoor werd de zaak overgedragen aan bureau Halt.

Aanhouding diefstal bromfiets Zaandam, vrijdag 24 maart 2006, 18:52 uur Na een melding van een brommerdiefstal op de Vrieschgroenstraat heeft de politie vrijdagmiddag een 12-jarige jongen uit Zaandam aangehouden. Het slachtoffer, een 43-jarige vrouw uit Zaandam, had de brommer net van het slot gehaald toen zij een duw kreeg en op de grond viel. Vervolgens zag zij een jonge knaap op haar brommer wegrijden. De vrouw belde direct de politie, die de jongen op de J.H. op den Veldestraat in de kraag kon vatten. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld.

Rijden met ongeldig rijbewijs Koog aan de Zaan, vrijdag 24 maart 2006, 19.36 uur Na een telefoontje van een getuige heeft de politie op de A8 een dronken automobilist aangehouden en zijn auto in beslag genomen. De getuige zag de 62-jarige man uit Alkmaar over de Thorbeckeweg slingeren richting A8. De gewaarschuwde agenten konden de verdachte op de A8 achterhalen en gaven hem een stopteken. Toen hij daar niet op reageerde, werd hij door de agenten klemgereden en aangehouden. De man bleek niet alleen onder invloed van alcohol te zijn, maar ook te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Dronken fietser Wormer, vrijdag 24 maart 2006, 22:35 uur De politie heeft vrijdagavond een 39-jarige man uit Jisp aangehouden nadat hij op de Dorpsstraat met zijn fiets tegen een geparkeerde bestelbus was gereden. De man liep daarbij een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding op. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De verdachte blies 1,93 promille, bijna vier keer zoveel dan is toegestaan. Na zijn aanhouding werd de man overgebracht naar het Zaans Medisch Centrum. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.

Aanhoudingen wegens vernieling Assendelft, vrijdag 24 maart 2006, 23:05 uur Na een melding dat er door een groep jongeren vernielingen werden aangericht bij een school aan de Brandakkerstraat, heeft de politie vijf verdachten in de leeftijd van 15 tot 17 jaar aangehouden. Toen de politie bij de school arriveerde, zagen zij de jongens wegvluchten. Eén van hen kon direct worden aangehouden, de overige vier werden door de politie thuis opgezocht en overgebracht naar het politiebureau. Bij de school bleek een ruit te zijn ingetrapt en werden diverse verkeersborden vernield. Tijdens het onderzoek ontstond het vermoeden dat een aantal jongens ook iets te maken heeft gehad met vernielingen eerder op de avond, bij een Tuindervereniging aan de Genieweg. Daar werden een aantal kassen ingegooid. Het vijftal werd in verzekering gesteld en na verhoor overgedragen aan de ouders. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs kwijt Westzaan, zaterdag 25 maart 2006, 03:36 uur Zaandam, zaterdag 25 maart 2006, 04:55 uur De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij op de provincialeweg Westzaan/West-Graftdijk tegen een lantaarnpaal was gereden. Een getuige werd met hoge snelheid door een auto ingehaald en zag diezelfde auto even later ter hoogte van de oprit van de A8 tegen een lantaarnpaal staan. De bestuurder, een 32-jarige man uit Assendelft, bleek ongedeerd, maar had wel te diep in het glaasje gekeken. Hij blies 2,16 promille, ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en startte een 'artikel 130' procedure op. Dat betekent dat de politie bij het CBR meldt dat de betrokkene vermoedelijk niet (meer) over voldoende rijvaardigheid beschikt. Het CBR kan dan, na onderzoek, het rijbewijs ongeldig verklaren. Anderhalf uur later onderging op de Thorbeckeweg in Zaandam een 22-jarige automobiliste uit IJmuiden hetzelfde lot. Deze beginnende bestuurder blies 1,29 promille. Bij beginnende bestuurders wordt het rijbewijs ingevorderd vanaf 0,8 promille.

Bedrijfsongeval Assendelft, zaterdag 25 maart 2006, 11:33 uur Een 42-jarige man uit Akersloot is zaterdagochtend gewond geraakt tijdens zijn werk op een stuk grond aan de Vaartdijk. De man was bezig een bemester af te stellen. Hij verloor zijn evenwicht en kwam klem te zitten tussen de slangen van de bemester. Politie, brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De man werd met letsel aan schouder en hoofd per ambulance overgebracht naar het VU. De politie heeft het incident gemeld bij de arbeidsinspectie.

Aanhoudingen brommer en motordiefstal Purmerend, zaterdag 25 maart 2006, 15:56 uur Na een telefoontje van de eigenaar, heeft de politie zaterdagmiddag een 14-jarige Amsterdammer en een 18-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van diefstal van een crossmotor. De gedupeerde had 's morgens bij de politie aangifte gedaan van de diefstal en zag diezelfde middag het voertuig staan in de tuin van een woning in Purmerend. De twee verdachten, die bij de crossmotor stonden, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Diverse onderdelen van een brommer die in dezelfde tuin stond, bleken bij nader onderzoek tevens van diefstal afkomstig. Ook dit voertuig werd in beslag genomen. 's Avonds trof de politie op de Abraham Kuyperstraat een gestolen bromfiets aan, waarvan diverse onderdelen ontbraken. Een aantal van deze onderdelen werd teruggevonden op de brommer die eerder op de dag in beslag was genomen. De beide verdachten werden in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding voor vernielingen Zaandam, zondag 26 maart 2006, 04:50 uur De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Amsterdammer aangehouden inzake vernielingen. Politiemensen die via camera's toezicht hielden, zagen de man op het Krimp over geparkeerde auto's lopen en een boom omver trekken. Vervolgens stapte de man in een auto en reed weg. Het kenteken werd doorgegeven aan surveillerende collega's. De auto werd op de Nicolaasstraat aan de kant gezet en de verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Brievenbussen leeggehaald Zaandam, zondag 26 maart 2006, 09:07 uur In de wijk Hoornseveld zijn in de nacht van zaterdag op zondag tenminste twee TGP-brievenbussen opengebroken en leeggehaald. Het betreft een brievenbus aan de Tjotterlaan en een aan de Boeierlaan. De politie werd gewaarschuwd door een buurtbewoner, die in de Treilerstraat een stapel post had aangetroffen. Het teruggevonden deel van de post is inmiddels afgeleverd op het postkantoor. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met wijkteam Zaandam-Oost via telefoonnummer 0900-8844.

Laatst gewijzigd 26-03-2006 15:39 | © Politie Zaanstreek-Waterland |