Politie Zuid-Holland-Zuid

26/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 26-03-2006 o Weekendpersberichten district II

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
SLIEDRECHT - Op woensdag 22 maart j.l. tussen 14.50 en 16.15 uur is er schade veroorzaakt aan een geparkeerde zilvergrijze Ford Mondeo stationwagen. De wagen stond geparkeerd op de parkeerplaats bij het zwembad aan de Sportlaan in Sliedrecht. De 45-jarige eigenaresse ontdekte flinke schade aan het linker voorscherm en voorportier toen zij terugkwam bij het geparkeerde voertuig. De veroorzaker van de schade is doorgereden en dus onbekend. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de aanrijding. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

AUTO IN DE SLOOT
HOOGBLOKLAND Een 25-jarige man uit Dussen is in de vroege ochtend van zaterdag 25 maart met zijn auto in de sloot beland langs de A27 ter hoogte van Hoogblokland. De bestuurder viel vermoedelijk in slaap achter het stuur. Hij kwam hierdoor met zijn auto in de berm terecht. Vervolgens schoot hij via een aantal bomen de sloot in waar de wagen tot stilstand kwam. De bestuurder kwam er met een bloedneus vanaf. De ambulance kwam ter plaatse voor medische verzorging. Het voertuig werd uit de sloot getakeld. Na het ongeval werd de jongeman aangehouden. Een blaastest wees uit dat de 25-jarige had gedronken, hij blies een Alert, 495 ugl. De man werd na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

ONGEVAL
SLIEDRECHT Op de kruising Stationsweg/Parallelweg is op vrijdagavond 24 maart een ongeval gebeurd. Een bromfietser en een personenauto kwamen met elkaar in botsing op de rotonde. De bromfietser kwam met een passagier achterop vanaf de Parallelweg en wilde op de rotonde rechtdoor richting het station van Sliedrecht. Vermoedelijk is de bromfietser voor de rotonde onderuit gegaan en vervolgens doorgeschoven de rotonde op. Daar kwam het voertuig in botsing met een auto. Deze vermoedelijke oorzaak is voortgekomen uit sporenonderzoek van de Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) van de politie Zuid-Holland-Zuid. De bromfiets is in beslag genomen om te bezien of het voertuig technisch in orde is. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets (uit Rotterdam) en het 15-jarige meisje uit Ridderkerk dat achterop zat, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige heeft mogelijk een gebroken arm. Het meisje had last van hyperventilatie. De 25-jarige bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte wel beschadigd.

FRONTALE AANRIJDING
OTTOLAND Op de A in Ottoland is vrijdag 24 maart eind van de middag een ongeval gebeurd. Een 36-jarige vrouw uit Nieuwpoort zat met twee zoons (6 en 14 jaar) in de auto. Ze reed over de A in de richting van de N216. Uit tegenovergestelde richting naderde een vrachtwagen, komende uit een flauwe bocht. Daarin zat een 54-jarige man uit Ottoland. Bij het zien van de vrachtwagen remde de vrouw waarbij haar wielen blokkeerden. Dit mede door het natte wegdek. Hierdoor gleed zij met haar auto rechtdoor in de flauwe bocht en botste met de voorzijde van de wagen tegen de rechtervoorzijde van de vrachtwagen. Na de botsing stuiterde de auto achteruit de tuin in van een 49-jarige vrouw wonende aan de A. Hierdoor raakte de heg beschadigd. De 14-jarige jongen werd met pijn op de borst overgebracht naar het ziekenhuis. De overigen kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

GESNAPT
LEERDAM Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein is in de nacht van vrijdag 24 maart op zaterdag 25 maart gesnapt met teveel drank op en rijden zonder rijbewijs. De auto waarin hij reed, stond op de rijbaan op de Koningin Emmalaan in Leerdam. De wagen had een kapotte uitlaat. De politie trof de jonge bestuurder aan. Na een blaastest blies hij een Alert. Ook bleek hij nog maar 17 te zijn. De jongen had de auto van de ouders van zijn neefjes gepakt om naar een feest te kunnen. Maar dat feest ging dus niet door.

VERVELEND
GORINCHEM De politie is in de nacht van vrijdag 24 maart op zaterdag 25 maart tijdens het werk gehinderd door een vermoedelijk beschonken man. De 28-jarige man uit Gorinchem hinderde agenten die toezicht hielden op jeugd die uit cafés kwam in de Haarstraat. De man werd diverse malen verzocht om te vertrekken maar hij gaf hier geen gehoor aan. De man bleef vervelend. De politie vervolgde haar weg naar een andere locatie om toezicht te houden bij de sluiting van een ander café. Daar dook de man weer op. Dit keer met een fototoestel. Hij begon de agenten te fotograferen. Hierdoor werden zij belemmerd in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Wederom werd de man meerdere keren gevorderd weg te gaan.Hij bleef echter fotos maken en gaf geen gehoor aan de vorderingen. Daarop werd hij aangehouden. De man pleegde veel verzet. Hij krijgt een boete van 200 euro.

TEVEEL GEDRONKEN
LEERDAM De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 maart op zaterdag 25 maart een 51-jarige man uit Herwijnen aangehouden op de Horndijk. De politie voerde een controle uit en liet de man blazen. Hij had teveel gedronken; 745 ugl. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 9 uur.

BESCHONKEN
SLIEDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van zaterdag 25 maart een 26-jarige man uit Papendrecht aangehouden in de Frans Halsstraat in Sliedrecht. De politie kreeg melding van een bewoonster die zei aan de deur lastig gevallen te worden door de 26-jarige. Het bleek dat de vermoedelijk beschonken man bij diverse mensen had aangebeld met de mededeling dat hij aan het werk was en even binnen wilde bellen. De politie werd gealarmeerd die de man aanhield. Hij kon zich niet legitimeren en had een blokje hasj op zak. Dit is in beslag genomen en zal worden onderzocht door de technische recherche. Na verhoor is de man heengezonden met twee bekeuringen voor openbare dronkenschap en zich niet kunnen legitimeren. Voor het bij zich hebben van hasj wordt een dagvaarding opgemaakt.

MISHANDELING
SLIEDRECHT De politie heeft op zaterdagmiddag 25 maart een 27-jarige man uit Sliedrecht aangehouden in een woning in de Karekietstraat. De man was naar het huis van zijn ex-vriendin gegaan om spullen op te halen. Dit ging niet goed. De 27-jarige intimideerde zijn ex en een vriendin van haar die ook aanwezig was. Ook zou hij die vriendin van zijn ex hebben mishandeld. Ze had krassen en een blauwe plek op haar arm. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan. Hij werd ingesloten.

(POGING) DIEFSTAL UIT AUTOS
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart twee mannen 18 en 20 jaar uit Litouwen aangehouden op verdenking van (poging) diefstal uit een of meerdere autos. De politie kreeg de melding dat in de Aalbersestraat in Papendrecht zou gepoogd zijn in te breken in diverse autos. De melding kwam van een alerte collega in vrije tijd. Hij hoorde tot twee keer toe een harde klap, ging kijken en sloeg gade hoe de onbekenden ruiten van autos probeerden in te gooien met keien. Een gedeelte van de wijk werd afgezet. Politiehond Willem speurde de 20-jarige verdachte op in een achtertuin van een woning aan de Thorbeckesingel. De man werd door de hond gebeten. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De 18-jarige verdachte wist in eerste instantie weg te komen maar werd later aangehouden op de Merwedestraat in Dordrecht. Beiden zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de autos waartoe gepoogd is in, in te breken.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart een 27-jarige man uit Den Haag een veelpleger - aangehouden in de Katerstraat in Gorinchem. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 24-jarige man uit Meerkerk. De verdachte zou hem een vuistslag in het gezicht hebben gegeven na een woordenwisseling op straat. De 27-jarige werd in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft een dik oog en heeft aangifte van mishandeling gedaan.

DUBBEL PECH
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 24-jarige man uit Schiedam is in de vroege morgen van zondag 26 maart aangehouden door de politie. De man stond met pech op de invoegstrook van de A15 bij Hardinxveld-Giessendam. De politie kwam ter plaatse en controleerde de man. Hij moest daarbij ook een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 375 ugl en kreeg een rijverbod van 5 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd aangezien de bestuurder een beginnend bestuurder is die te veel had gedronken.

DE SLOOT IN
GORINCHEM Een 18-jarige jongeman uit Arkel is zondagochtend 26 maart aangehouden op de oprit A15 Gorinchem Oost. Surveillerende agenten zagen in de vroege ochtend een auto naast de afrit in de sloot liggen. De bestuurder van dit voertuig stond op de vluchtstrook. Dit was de 18-jarige. Hij verklaarde tegenover de politie de macht over het stuur te zijn verloren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Omdat het vermoeden bestond dat de jongeman onder invloed van alcohol en/of drugs verkeerde, werd hij gevraagd mee te werken aan een bloedonderzoek. Daar stemde hij mee in. Op het politiebureau werd door een ggd-arts bloed afgenomen dat zal worden onderzocht. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.