Politie Zuid-Holland-Zuid

26/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 26-03-2006 o Weekendpersberichten district I

TWEETAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmorgen 24 maart twee mannen van 31 en 43 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Voorstraat. Een alerte burger meldde de politie dat het tweetal een achtertuin aan de Taankade was ingeklommen en daar een ruit zou hebben vernield. Vervolgens zouden ze zijn weggelopen. De politie ging op de melding af en hield twee mannen aan die voldeden aan het signalement. De 31-jarige verzette zich hevig en trapte een agent. Beiden werden ingesloten. Na verhoor zijn ze op vrijdagavond 24 maart heengezonden. Ze krijgen een dagvaarding. De gedupeerde heeft aangifte gedaan van vernieling van de ruit en poging diefstal.

BETRAPT OP FIETS STELEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 24 maart twee jongens van 13 en 14 jaar uit respectievelijk Dordrecht en Zwijndrecht aangehouden achter het station van Zwijndrecht. De politie zag hoe de twee een fiets stalen. De jongens werden aangehouden op de Westelijke Parallelweg. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Na verhoor is het tweetal heengezonden. Er wordt gekeken naar een passende straf.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Het rijbewijs van een 43-jarige man uit Papendrecht is vrijdagavond 24 maart ingevorderd op de Krommedijk in Dordrecht. De politie zag de man rijden en voerde een routinecontrole uit. Na een blaastest bleek de bestuurder teveel gedronken te hebben, 655 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en is voorlopig zijn rijbewijs kwijt.

RUIT KERK VERNIELD
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagavond 24 maart drie jongens van 13 (2) en 12 (1) jaar uit Zwijndrecht en Dordrecht aangehouden in de Mimosastraat. De politie kreeg de melding dat het drietal ruiten aan het ingooien was van een kerk in die straat. De politie ging ter plaatse maar trof niemand aan. Door bewoners werd de politie op het spoor gezet waardoor de drie even later konden worden aangehouden. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie bekijkt nog wat een passende straf is voor het drietal.

AANGEHOUDEN NA DOORRIJDEN NA ONGEVAL
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 maart op zaterdag 25 maart twee jongens van 17 en 19 jaar uit Dordrecht aangehouden. De 19-jarige zou bestuurder van een auto zijn geweest die na een aanrijding met een scooter op het Van Eesterenplein was doorgereden. De 17-jarige zat als bijrijder naast hem in de auto. Het ongeval gebeurde rond middernacht. De bestuurder van de auto had op de kruising Groenezoom/Van Eesterenplein voorrang moeten geven aan een scooterrijder, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Dordrecht. Achterop zat een 17-jarig meisje. De autobestuurder gaf geen voorrang waardoor een botsing ontstond. De bestuurder van de scooter en zijn passagiere vielen op de grond. De autobestuurder en bijrijder stapten even uit maar reden vervolgens weg. Het 17-jarig meisje bleek door de val een gekneusd stuitje te hebben opgelopen. De bestuurder van de scooter was hevig geschrokken maar mankeerde niets. De politie stelde een onderzoek in en hield de autobestuurder en zijn vriend later aan op respectievelijk het Van Eesterenplein en het Aletta Jacobserf. De autobestuurder verklaarde in paniek te zijn weggereden. Hij werd na verhoor heengezonden en is bereid om schade te vergoeden. De bijrijder werd na aanhouding direct vrijgelaten als verdachte. Hij werd wel gehoord als getuige.

VERDACHT VAN MISHANDELING EN VRIJHEIDSBENEMING
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag 25 maart een 20-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Leeuwstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling en vrijheidsbeneming van zijn 19-jarige vriendin. De jonge vrouw werd volgens getuigen zaterdagmiddag door de 20-jarige in een auto getrokken, mishandeld en meegenomen. Dit gebeurde in de De Sitterstraat. Een getuige belde de politie die direct een onderzoek startte. Naar aanleiding van de kentekengegevens kwam de politie die middag uit bij de verdachte. Zijn vriendin was ook in de woning. De twee verklaarden flinke ruzie te hebben gehad. De verdachte werd ingesloten.

NEPWAPEN OP ZAK EN GESTOLEN BROMFIETS BIJ ZICH
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Scheepmakerij in Zwijndrecht. De politie controleerde daar een groep. De 20-jarige had een bromfiets bij zich. Hij gedroeg zich vreemd tegenover de agenten en was opgefokt. De jongen gooide vervolgens een joint weg. Daarop wilde een agent de jongeman fouilleren om te bezien of hij nog meer softdrugs bij zich had. De jongen greep toen naar een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De alerte agent wist dit af te pakken. Het bleek om een nepwapen te gaan dat in beslag is genomen. De 20-jarige werd aangehouden en ingesloten. De bromfiets die hij bij zich had, is ook in beslag genomen. Dit omdat het stuurslot verbroken was. Bij controle van de gegevens bleek het voertuig gestolen begin 2005. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld.

HENNEPKWEKERIJTJE
ZWIJNDRECHT In een garagebox aan de Roosstraat is zaterdagmiddag 25 maart een hennepkwekerij ontdekt. De politie was getipt. Het ging om zon 70 hennepplanten. De plantage werd ontmanteld en alles zal worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner.