Politie Zuid-Holland-Zuid

26/3 Hoeksche Waard

, 26-03-2006 o weekendpersberichten district III

MAKE-UP GESTOLEN
NUMANSDORP Op vrijdag 24 maart j.l. tussen 09.00 en 17.30 uur is in een drogisterij aan de Voorstraat make-up gestolen voor een bedrag van ongeveer 1850 euro. Het is niet bekend hoe de make-up is ontvreemd. De winkel heeft aangifte gedaan. De politie bekijkt de zaak.

VOETGANGER AANGEREDEN
STRIJEN Een 13-jarig meisje uit Strijen is op vrijdag 24 maart rond de middag gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto op de Trambaan. Het meisje stak vermoedelijk plotseling de weg over en zag een aankomende auto niet. Een aanrijding was het gevolg. In de auto zat een 43-jarige vrouw uit s Gravendeel. Het meisje had kneuzingen aan het been. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

BOOS
HEINENOORD De politie heeft op vrijdagmiddag 24 maart een 47-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de A29 bij Barendrecht. Hij wordt verdacht van vernieling van een auto. Een 20-jarige jonge vrouw uit Puttershoek reed die middag in de auto op de N217 door Binnenmaas. Ze haalde de 47-jarige man in de auto in omdat hij langzamer dan de toegestane snelheid zou hebben gereden. De man vond dit een gevaarlijk actie van haar en zette zijn auto verderop bij de verkeerslichten voor die van de vrouw. Hij stapte boos uit en probeerde het portier van de auto van de 20-jarige te openen. Deze zat op slot. Vervolgens trapte hij tegen de auto en de spiegel. Daarna stapte hij in en reed weg. De vrouw schakelde de politie in en noteerde het kenteken van de auto. Daarop kon de politie de man later aanhouden. De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BURENRUZIE
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op zaterdagavond 25 maart een 40-jarige vrouw en een 42-jarige man aangehouden in de Graaf van Egmondstraat. De twee zijn buren. Het liep op zaterdagmiddag uit de hand. Een 17-jarige jongen uit Spijkenisse was buiten aan het voetballen. Hij was op bezoek bij zijn vriendin. Uit het niets zou de buurvrouw die naast de vriendin en haar ouders woont, boos naar buiten zijn gekomen en een hamer hebben gegooid in de richting van de jongen. De hamer miste gelukkig. Even daarna kwam de vader van de vriendin naar buiten die tegen de buurvrouw begon te schelden. Dit escaleerde. De man zou de vrouw een schop tegen de rug hebben gegeven. Daarna zou de buurvrouw het overhemd van de buurman hebben kapot gescheurd. Uiteindelijk zijn beiden aangehouden en verhoord. De 17-jarige jongen waar naar de hamer zou zijn gegooid, heeft aangifte gedaan. De buurvrouw heeft tevens aangifte gedaan tegen de buurman vanwege mishandeling. De buren zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

TEVEEL GEDRONKEN
NUMANSDORP Het rijbewijs van een 23-jarige jongeman uit Numansdorp is zaterdagavond 25 maart ingevorderd. Hij reed met alcohol op, op de Schuringsedijk. De politie voerde een alcoholcontrole uit. Na een blaastest bleek hij teveel te hebben gedronken; 630 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur.
s GRAVENDEEL Een 26-jarige man uit Dordrecht is in de vroege morgen van zondag 26 maart aangehouden op de Vezelstraat in s Gravendeel. Na een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken; 615 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

ERVANDOOR
MIJNSHEERENLAND De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 maart op zondag 26 maart een 20-jarige jongeman uit Mijnsheerenland aangehouden op de Laan van Westmolen. De politie gaf de bestuurder op de Maasdijk een stopteken voor een routinecontroel maar hij negeerde dit. De 20-jarige verhoogde zijn snelheid en ging ervandoor. Er volgde een achtervolging waarbij de bestuurder diverse overtredingen beging zoals overschrijding snelheid, geen richting aangeven en geen voorrang verlenen. In de bocht van de Elisabeth van Loonstraat naar de Laan van Westmolen raakte de bestuurder de stoeprand. Hierdoor raakte waarschijnlijk de auto beschadigd en staakte de 20-jarige de wilde rit. Hij werd aangehouden op verdenking van het negeren van een stopteken en verkeersgevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na een nachtje cel is de jongeman op zondagmorgen 26 maart heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.