Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 26 maart 2006

Inbraak in woning

DINTELOORD: Een bewoner van de Westvoorstraat ontdekte zaterdagmorgen kort voor 3.00 uur bij thuiskomst dat er was ingebroken in zijn bovenwoning. Via een steiger wist men een slaapkamerraam te bereiken en deze te forceren. Vanuit de woning werd door het dievengilde beeld- en geluidsapparatuur meegenomen. De politie heeft voor het sporenonderzoek de hulp van haar collegas van de technische recherche ingeroepen.

Politie verricht aanhouding voor huiselijk geweld

STEENBERGEN: De politie heeft zaterdagavond een 50-jarige man aangehouden voor het slaan van zijn vriendin. Ook in de woning van de twee waren enkele vernielingen gepleegd. De man ontkent tegenover de politie dat hij zijn vriendin heeft mishandeld of zaken heeft vernield. Hij is zondagmorgen weer op vrije voeten gesteld.

Politie stelt onderzoek in naar zeer grote brand in Steenbergen

STEENBERGEN: Zondagmiddag is vast komen te staan dat de zeer grote brand, die in een bedrijvenverzamelcomplex aan de Dam Bustersstraat woedde, vermoedelijk is ontstaan doordat in één van de compartimenten een hennepkwekerij was gevestigd. Dit compartiment liep grote schade op; aangrenzende bedrijven en ook bedrijven aan de overzijde van de straat liepen rook- en waterschade op. Deze gebouwen werden door de brandweer uit voorzorg gekoeld, om te voorkomen dat de brand kon overslaan. Door adequaat optreden van de brandweer kon al anderhalf uur nadat de melding was binnengekomen, het sein brand meester worden gegeven. De brand werd bestreden door 5 tankautospuiten; de brandweer van Steenbergen werd daarbij ondersteund door eenheden van omliggende korpsen. Ook werd ondersteuning vanuit de lucht geboden door een politiehelikopter met foto- en filmapparatuur, die vanuit Schiphol was ingevlogen. Een Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen kwam ter plaatse, maar oordeelde dat geen metingen hoefden te worden verricht naar eventueel vrijgekomen schadelijke stoffen, gezien het feit dat omwonenden niet direct werden bedreigd door de rookwolken en dat deze rookwolken vrij vlot verdunden. Er hoefde niemand te worden geëvacueerd en niemand raakte bij de brand gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij en de droogruimte voor henneptoppen, die in een aangrenzende ruimte werd aangetroffen. Politiemensen van de technische recherche zullen een nader onderzoek instellen naar het ontstaan van de brand.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: Een bewoner van de Noordsingel bemerkte vrijdagavond bij thuiskomst dat tijdens zijn afwezigheid was ingebroken. Nadat de ruit uit het keukenraam was verwijderd, werd de gehele woning doorzocht. Uiteindelijk werden onder meer een laptop en een mobiele telefoon door de inbreker meegenomen.

Politie bekeurt 8x in centrum Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: In het centrum van Bergen op Zoom werden in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende weggebruikers op de bon geslingerd. Drie automobilisten, die hun voertuig ten onrechte hadden geparkeerd op een invalideparkeerplaats en drie automobilisten die hun voertuig hadden geparkeerd op een plaats waar een parkeerverbod geldt, vonden bij terugkomst bij hun auto een bekeuring onder de ruitenwisser. Twee bromfietsers werden bekeurd voor respectievelijk het rijden zonder helm en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Politie stuit op gezochte man

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond troffen politiemensen tijdens een controle aan de Fianestraat eem 24-jarige man uit Polen aan, die zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland verblijft. Bij controle bleek dat de man de overheid nog enkele geldboetes schuldig te zijn en dat er nog 68 dagen gevangenisstraf open stond. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een justitiële inrichting.

Winkeldievegge aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Winkelpersoneel zag zaterdagmiddag hoe een 38-jarige vrouw uit Bergen op Zoom werd in hun winkel aan de Antwerpsestraatweg een 10-tal kledingstukken trachtte mee te nemen, zonder deze aan de kassa ter betaling aan te bieden. De vrouw werd overgedragen aan de politie en zal zich binnenkort tegenover de rechter voor haar gedrag moeten verantwoorden.

Politie houdt man aan na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond aan de Meteorenlaan een 35-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De politie was ter plaatse gegaan, omdat de melding was binnengekomen dat een man zijn vrouw had mishandeld en haar op straat achtervolgde. Een groepje jongeren op de Meteorenlaan zette de politie op het spoor van de man. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, gaf toe dat hij zijn vrouw geslagen had. De vrouw gaf tegenover de politie aan dat zij geen aangifte van mishandeling wilde doen. De man is overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten.

Politie houdt dronken automobilist aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmorgen omstreeks 4.45 uur een 32-jarige man uit Bergen op Zoom aan de Boutershemstraat aan de kant van de weg gezet, omdat het vermoeden bestond dat de man door rood licht was gereden. Hij verklaarde zelf tegenover de politie dat het verkeerslicht oranje was, maar wekte in het gesprek de indruk dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het bureau bleek dat dit inderdaad het geval was; uit de ademanalyse kwam een uitslag van 545 ug/l naar voren. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Roekeloze automobiliste brengt wegwerkers in levensgevaar

WOENSDRECHT BERGEN OP ZOOM: Een zeer ontstemde bedrijfsleider van de firma, die dit weekeinde werkzaamheden verrichtte aan de Rijksweg A4, heeft zaterdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van poging tot doodslag. De bestuurster van een auto met Frans kenteken reed namelijk zaterdagmorgen kort na 9.00 uur met hoge snelheid zigzaggend tussen veertig tot vijftig wegwerkers door, waarbij ze alle signalen en gebaren negeerde en haar snelheid juist enkel maar verhoogde. De vrouw kwam uit de richting Vlissingen en reed op het moment dat ze de wegwerkers naderde al bijna een kilometer door een weggedeelte, dat op dat moment werd geasfalteerd. De bedrijfsleider heeft een achtervolging ingesteld, wist de vrouw te achterhalen en zag onder meer dat zich naast de vrouw nog een mannelijke passagier in de auto bevond. De vrouw maakte in de richting van de bedrijfsleider enkel een obsceen gebaar en maakte geen enkele aanstalten te stoppen of zelfs vaart te verminderen. Om de veiligheid van zijn collegas niet verder in het geding te brengen, heeft de bedrijfsleider de achtervolging uiteindelijk gestaakt en de politie ingeschakeld. De politie slaagde er helaas niet in de auto te traceren, maar stelt aan de hand van het kenteken een onderzoek in.

Politie treft wegpiraat op motor bij onopvallende verkeerscontrole

OUD GASTEL: Een 29-jarige man uit Stampersgat lapte zaterdagmiddag de verkeersregels behoorlijk aan zijn laars. Een onopvallende motoragent, die achter hem kwam rijden, constateerde dat de man in eerste instantie na de tunnelbak inhaalde over een doorgetrokken streep, en maakte vervolgens een zogenaamde wheelie (reed enkel op het achterwiel) met een snelheid van maar liefst 146 km/uur (gecorrigeerd). Hoewel de motorrijder op dat moment vervaarlijk begon te slingeren, lukte het hem op het allerlaatste moment slechts enkele meters voordat zijn tegenligger hem zou hebben geschept weer op twee wielen terug te komen. De motorrijder liet zich echter absoluut niet uit het veld slaan door zijn bijna-aanrijding en deed er nog een schepje bovenop: op de Dinteloordseweg verhoogde hij zijn snelheid tot boven de 200 km/uur. Mede omdat de motoragent de veiligheid van het verkeer niet in het geding wilde brengen, heeft hij aan de hand van het kenteken van de motorrijder zijn woonadres achterhaald. Toen hij daar arriveerde, heeft hij het rijbewijs van de man ingenomen en proces verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

SINT WILLEBRORD: Een 57-jarige man uit Hoeven werd zaterdagmiddag door personeel van een supermarkt aan de Dorpsstraat betrapt, toen hij een pakje shag wilde stelen. De man werd overgedragen aan de politie en kreeg bovendien van de winkelier een winkelverbod van één jaar. Omdat het niet de eerste keer was dat de man na een winkeldiefstal moest worden aangehouden, heeft de politie direct na zijn aanhouding een dagvaarding geregeld. Hierna is de man op vrije voeten gesteld.

Inbraak in woning

SINT WILLEBRORD: Bij de inbraak in een woning aan de Irenestraat werd vrijdagavond onder andere een gloednieuw plasmascherm buit gemaakt. Nadat de dader een rolluik had geforceerd, moest een ruit hetzelfde lot ondergaan.

Politie houdt verdachte aan voor verkrachting

GEMEENTE RUCPHEN: Een 20-jarige vrouw uit de gemeente Rucphen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de politie ingeschakeld en aangifte gedaan van verkrachting. De vrouw verklaarde in de loop van de nacht tegen haar wil seksueel te zijn bejegend door een 34-jarige bekende van haar. De politie heeft de man korte tijd later aangehouden en een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen.

Politie bekeurt 164x bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Spoorstraat een snelheidscontrole gehouden. In het tijdsbestek van 13.45 tot 16.15 uur passeerden 568 weggebruikers en werden 164 overtreders geflitst. De hoogst gemeten snelheid op de controleplaats, waar de maximum snelheid 50 km/uur bedraagt, bedroeg maar liefst 98 km/uur.

Politie houdt verdachte van woninginbraak aan

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige Roosendaler aangehouden, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij woninginbraken. De man was door getuigen gezien bij een woning aan de Gerard ter Borchstraat. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Bij een inbraak in een woning aan de Voorstraat is zaterdag een portemonnee buit gemaakt. Op enig moment tussen 16.45 en 21.15 uur een keukenraam geforceerd en wist de inbreker binnen te komen.

Politie stelt onderzoek in naar opstootje

ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartijtje, dat zaterdagavond ontstond in een gelegenheid aan de Takspui. Twee groepen jongeren gingen hier omstreeks 21.30 uur met elkaar op de vuist. Een 14-jarige jongen raakte licht gewond en enkele meubelstukken sneuvelden.

Vrouw rijdt zonder rijbewijs

ROOSENDAAL: Een 36-jarige vrouw uit Roosendaal, van wie het rijbewijs al eerder door de politie was ingenomen, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht door de politie aan de Parklaan aan de kant van de weg gezet. De vrouw had kort tevoren de aandacht van de politie getrokken, door op een behoorlijk felle manier van de Bloemenmarkt weg te rijden. Ze kreeg een bekeuring.

Inbraak in woning

ROOSENDAAL: In de vroege zaterdagmorgen ontdekte een bewoner van de Clemens M Hofbauerstraat bij thuiskomst dat vrijdagavond in zijn woning was ingebroken. Nadat de woning geheel was doorzocht, werden verschillende sieraden meegenomen. De dader wist de woning binnen te komen door een dubbelbeglaasde ruit aan de achterzijde van de woning te vernielen. De technische recherche is verzocht een onderzoek in te stellen.

Politie houdt wildplasser aan

ROOSENDAAL: De politie heeft in de vroege zaterdagmorgen aan de Markt een 23-jarige Roosendaler aangehouden. De man trok in eerste instantie de aandacht van de politie door wildplassen. Toen de politie op de man afstapte, maakte hij zich uit de voeten, maar na een korte achtervolging kon hij alsnog worden achterhaald. Toen hij tegenover de politie moest bekennen niet in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs en bovendien verklaarde in het bezit te zijn van een vuurwapen, is hij aangehouden.

Auteur: Manon Ostendorf