Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 26 maart 2006

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Hengelo

Een 18 jarige jongeman uit Borne fietste zondag 26 maart omstreeks 04.00 uur op het fietspad van de Bornsestraat in Hengelo. Hij reed in de richting van Borne en moest ter hoogte van de oprit van de A1 (richting Amsterdam) stoppen voor het verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong, stak hij de oprit over om zijn weg via het fietspad richting Borne te vervolgen. Op dat moment naderde vanuit de richting Borne op de Bornsestraat een donkerrode Volkswagen Golf met hierin vier mannen van ongeveer 20 jaar. De bestuurder van de auto sloeg linksaf de oprit van de A1 op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de fietser. De auto raakte de fiets, waardoor de 18 jarige kwam te vallen. De bestuurder van de auto stopte niet maar reed met hoge snelheid de A1 op. De 18 jarige zag nog kans op zijn fiets naar huis te rijden. Hij liep diverse kneuzingen en schaafwonden op en ook brak een stuk van zijn voortand af. Hij is zondag voor behandeling naar de huisarts gegaan.

Volgens het slachtoffer reden op het fietspad een groep fietsers achter hem. Zij en ook eventuele andere getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden via het nummer 0900-8844. (06-038070)

Geheime zenders uit de lucht gehaald

Boekelo, Haaksbergen

In samenwerking met het Agentschap Telecom heeft de politie zondagmorgen 26 maart twee geheime zenders uit de lucht gehaald. Aan de Veldbeekweg in Boekelo ging het om de zender "Firma Gashoal'n" en aan de Beckummerweg in Haaksbergen om de zender "Kameroaden Club Hoksebarge". Bij beide zenders was een grote feesttent geplaatst en was men bezig met een marathonuitzending. De zendapparatuur is in beslag genomen. In Boekelo zat een 20 jarige uit Enschede achter de knoppen, in Haaksbergen een 27 jarige man uit Haaksbergen. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-038019, 06-038023)


---- --