Ingezonden persbericht

expositie van 24 maart t/m 5 mei

BERENICE STAIGER

Berenice heeft haar opleiding gehad aan de AKI in enschede en is in 2002 afgestudeerd. Daarvoor studeerde zij aan Creapol in Parijs. Ook volgde ze de academia de Bellas Artes in Cuenca, Spanje. Ze heeft deelgenomen aan diverse groepsexposities en heeft solo tentoonstelling gehad in binnen- en buitenland. In 2004 was ze genomineerd voor de "Junior Beeldende Kunst Prijs" in Overijssel

over haar werk
Zij laat zich inspireren door de hardheid en tederheid van alle dag, zoals verbeeld op foto's en nieuwsberichten, maar die ze ook tegenkomt in haardirecte omgeving.
Het zijn voornamelijk figuren en portretten die direct op het papier zijn neergezet. Portretten van vrouwen. Door de eeuwen heen zijn verschillende kunstenaars gefascineerd door de schoonheid van de vrouw. De portretten van de vrouwen staan echter als weergave van de mens.
In haar werk gebruikt ze vaak potlood en aquarelverf. Een aantal werken kenmerken zich door de vloeiende vormen van waterverf en hun grote formaat. Weer andere werken laten een bepaalde stugheid in het gebruik van het materiaal zien en geven de fascinatie voor herhaling en overlapping door middel van heldere lijnen weer.
Bij de tentoongestelde tekeningen in het Stadscafé heeft ze een foto van een tekening gemaakt die uitgeprint en daarop weer getekend.

Het werk van Berenice is te zien tijdens de openingstijden van het Stadscafé.
Het Stadscafé is gehuisvest in
De Observant
stadhuisplein 7
Amersfoort