KNMG

Bijeenkomst met als thema 'Friezen of dooien': De gezondheidssituatie van de Fries, georganiseerd door KNMG district Fryslân.

Datum 28-03-2006 t/m 28-03-2006
Geaccrediteerd? nee
Locatie Oranje Hotel Ljouwert

Op 28 maart a.s. om 20.00 uur organiseert KNMG district Fryslân een bijeenkomst het als thema 'Friezen of dooien'; De gezondheidssituatie van de Fries, o.l.v. Annelies Rietdijk (epidemiologe).

Annelies Rietdijk is sinds 1993 werkzaam als epidemiologe bij de Friese Gemeentelijke GezondheidsDienst, de GGD. Zij zette haar eerste functionele schreden bij de GGD Noord-Friesland en de GGD Zuidwest Friesland en is thans, na de fusie tot één Friese GGD, werkzaam bij GGD Fryslân.

De GGD Fryslân richt zich op de bescherming, het behoud en de bevordering van de gezondheid van de inwoners van Fryslân door collectieve preventie, zorg voor risicogroepen, vangnet bij acute problemen, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en door advisering en uitvoering bij specifieke gemeentelijke wetgeving. Daarnaast ondersteunt de GGD de Friese gemeenten bij het ontwikkelen en uitvoeren van gezondheidsbeleid. Ook levert de GGD een bijdrage aan de totstandkoming van de (provinciale) regiovisie preventie.

Annelies Rietdijk houdt zich onder meer bezig met het, met behulp van (epidemiologisch) onderzoek, in kaart brengen van de gezondheidstoestand van de Friese bevolking, zowel die in de steden als op het platteland als ook de (positieve en negatieve) factoren die daarop van invloed zijn.

In haar verhaal zal zij ingaan op:

- de bouwstenen voor een goede gezondheid;

- de levensverwachting van de Friezen;

- de gezondheidssituatie van de Friezen;

- de factoren die hierop van invloed zijn.

Elke belangstellende is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Locatie:
Oranje Hotel Ljouwert

Informatie:
Informatie is te verkrijgen bij de heer P.W. Tanja (secretaris) via e-mail: tanjapw@hetnet.nl