Gemeente Weert

8 maart 2006

Presentatie van het gemeentearchief in de roos

In het Dienstencentrum De Roos vindt op dinsdag 28 maart een avond plaats waarop het Gemeentearchief Weert zich presenteert. Tijdens de bijeenkomst geven medewerkers van het archief (beeld)presentaties van wat er zoal te vinden is in het archief. Ze geven uitleg over de website, de verschillende zoeksystemen en laten pronkstukken zien. Ook wordt er informatie gegeven over stamboomonderzoek. Het wordt een interessante avond voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in het Weert van vroeger. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het Gemeentearchief is er voor jong en oud; voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van Weert, de dorpen eromheen of over zijn voorouders. Vooral veel oudere mensen die bezig zijn met stamboomonderzoek en lokale geschiedenis bezoeken het Gemeentearchief.

Archieven en collecties
Het Gemeentearchief bewaart niet alleen het archief van het gemeentebestuur en de oudere parochies, maar ook die van veel particuliere instellingen en bedrijven. Zo zijn er prachtige fotoalbums van de Tricotagefabriek Beeren. Daarnaast kan men terecht in het Gemeentearchief voor wat de "collecties" genoemd worden. Dat zijn boeken, kranten, tijdschriften en ander klein drukwerk maar ook tekeningen, prentbriefkaarten, foto's, plattegronden, bouwtekeningen en affiches. U kunt bovendien dvd's, videobanden, grammofoonplaten en cd's raadplegen.

Informatie
De bijeenkomst wordt gehouden in Dienstencentrum De Roos, Beekstraat 29 en begint om 19.30 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij het Gemeentearchief, tel. 575 470. Na deze avond is de drempel om bij het Gemeentearchief Weert binnen te stappen aanzienlijk lager.

2006.044 FS


---- --