Ingezonden persbericht


Persbericht week 13

GA UIT M'N BEELD!

Debat over beeldvorming rond de psychiatrische patiënt

Utrechts debatcentrum TUMULT organiseert een debat over de beeldvorming rond de psychiatrische patiënt op dinsdag 28 maart, in Club Oosterkade, Oosterkade 18, Utrecht. Tijdstip 20.00-22.00 uur. Entree vrij. (Info en reserveren 030-2332430/ www.tumultdebat.nl)

De chronisch psychiatrische patiënt krijgt steeds vaker te maken met intolerantie, onbegrip en zwart-wit denken. Mensen met tbs, mensen met schizofrenie, verslaafden: eigenlijk willen we deze mensen het liefst langdurig opbergen, uit beeld brengen, van straat halen. De media en de politiek spelen hierin hun eigen rol, door in fraaie oneliners deze 'outcasts' op één hoop te gooien. Termen als psychoten, gestoorden en gekken zetten de beeldvorming van de psychiatrische patiënt op een forse achterstand. Is er nog wel een plek voor deze mensen in onze maatschappij?

In het panel: Hans Spekman (dan nét geen wethouder Sociale Zaken Gemeente Utrecht meer), Joost Eerdmans (Tweede Kamerlid voor de LPF), Martin Roeten, psychiater en geneesheer-directeur van Altrecht en Caroline van den Heuvel, verslaggever voor TweeVandaag. Voorzitter Will Tinnemans voelt ze allemaal aan de tand. In de zaal veel ervaringsdeskundigen en andere belanghebbenden die van zich zullen laten horen.

Debat in het kader van de Week van de Psychiatrie, in samenwerking met Altrecht en Twee Vandaag. Een deel van het webpanel van Twee Vandaag zal in de zaal aanwezig zijn. Bij dit debat is internet-televisie van Twee Vandaag aanwezig.

TUMULT & TweeVandaag Opiniepanel & Altrecht