Gemeente Boekel


Informatieavond Woonwerklandschap Volkel-Boekel

Al enige tijd wordt er door de gemeenten Uden en Boekel gewerkt aan de invulling van het gebied rondom de Volkelseweg tussen de kernen van Boekel en Volkel. In het kader van het reconstructieplan is dit gebied aangewezen als zogenaamd ´woon-werklandschap´.

Doel is om het gebied een kwaliteitsimpuls te geven door bijvoorbeeld het stimuleren van initiatieven voor ontplooiing van wonen en bedrijvigheid alsmede op het gebied van toerisme en recreatie. Zo maakt het gebied tegen het recreatiegebied Hemelrijk (Hemelrijkstraat en zuidelijk deel Brabantstraat) deel uit van het project.

Eén van de uitgangspunten van het project is dat de plannen samen met de inwoners en ondernemers binnen het gebied moet worden vormgeven. Om deze betrokkenen op een goede manier te informeren wordt op 28 maart 2006 een zogenaamde ´kick-off´ bijeenkomst georganiseerd waarin de start van het project wordt gemaakt.

Omdat het grootste deel van het gebied binnen de gemeentegrenzen van Boekel valt en de gemeente Boekel de trekker is van het project, wordt deze avond georganiseerd in partycentrum Nia Domo te Boekel. Tijdens deze avond zal de stuurgroep, die de leiding heeft over het project, aan u presenteren hoe het plan van aanpak voor dit project eruit ziet en wat wij van u als burger verwachten. De gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, de heer P. Rüpp, van de provincie aanwezig zijn.

Alle inwoners binnen het betreffende gebied, dat binnen dit project valt, willen we op deze manier van harte uitnodigen bij de informatieavond. Deze vindt plaats op 28 maart aanstaande in Nia Domo (St. Agathaplein 6, Boekel), aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op de websites van de gemeente Boekel (www.boekel.nl) en Uden (www.uden.nl).