Gemeente Westerveld

14-3-2006
Westerveld biedt bedrijfsunits aan startende ondernemers Stichting DBF en de gemeente Westerveld willen op bedrijventerrein "De Wringen" in Dieverbrug een bedrijfsverzamelgebouw gaan bouwen waar units te huur zijn speciaal voor startende ondernemers. Interesse
Een aantal startende ondernemers heeft in de afgelopen periode hun interesse voor een unit in het bedrijfsverzamelgebouw al aangegeven. Op dinsdagavond 28 maart, vanaf 19.00 uur organiseren de gemeente en Stichting DBF een informatieavond georganiseerd in Hotel Restaurant "De Brink" in Dwingeloo. Op deze avond kunnen startende ondernemers informatie krijgen over het huren van een unit in het bedrijfsverzamelgebouw. Hoe groot het bedrijfsverzamelgebouw wordt en hoeveel units er te huur zijn, is afhankelijk van de behoefte onder de ondernemers.

Initiatief
Door in een bedrijfsverzamelgebouw een unit te huren, lopen startende ondernemers minder financieel risico dan als ze zelf een pand aankopen voor hun bedrijf. De gemeente Westerveld geeft de ondernemers een extra stimulans om hun bedrijf van de grond te krijgen. Het bedrijfsverzamelgebouw is een gezamenlijk initiatief van Stichting DBF en de gemeente Westerveld. Het initiatief wordt ondersteund door de Ondernemerskoepel Westerveld.

Stichting DBF
Stichting DBF verhuurt meerdere bedrijfspanden in Drenthe, Groningen en Friesland. Een doel van DBF is om startende ondernemers mogelijkheden te bieden op het platteland. Dit doet ze door passende bedrijfshuisvesting te bieden tegen betaalbare huurprijzen. Binnen de gemeente Westerveld heeft de Stichting DBF al een pand in beheer aan de Hoofdweg in Nijensleek.