Staatssecretaris bij debat'Maatschappelijke Betrokkenheid' hdm

Hdm

Persbericht hdm
Den Haag, 23 maart 2006

Staatssecretaris bij finale workshop 'Maatschappelijke Betrokkenheid' op hdm

Hdm houdt op dinsdag 28 maart de derde en laatste discussiebijeenkomst over 'Maatschappelijke betrokkenheid bij sportclubs'. Staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp woont de bijeenkomst bij, die om 19.00 uur plaats heeft in de sporthal van de hockeyvereniging aan het Theo Mann Bouwmeesterpad. Ook de Haagse sportwethouder Wilbert Stolte zal acte de présence geven.

De Haagse Hogeschool presenteert analyses van vraag en aanbod van sportclubs in het kader van maatschappelijke betrokkenheid. Verder wordt ingegaan op de resultaten van de samenwerkingsverbanden die zijn aangegaan na de eerste twee discussiebijeenkomsten, die hdm vorig jaar organiseerde op 10 maart en 4 november.

Naar aanleiding van de twee voorgaande bijeenkomsten nam hdm het initiatief de voetbalclub HMC (Haags Marokkaanse Club) te gaan ondersteunen op diverse terreinen. HMC helpt hdm-ers inzicht te geven in de rijke Marokkaanse cultuur waarbij warme gastvrijheid en respect voor elkaar een grote rol spelen. Op deze wijze wordt zowel HMC als hdm ook aantrekkelijk voor duurzaam maatschappelijk betrokken ondernemingen zoals Vitae.Wat vervolgens bij de verenigingen leidt tot versteviging van het fundament. Op zondag 26 maart a.s. is het televisieprogramma PremTime gewijd aan de samenwerking tussen hdm en HMC. De uitzending is op Nederland 3 om 20.15 uur. De herhaling is te zien op zaterdag 1 april a.s. om 16.30 uur op dezelfde zender.

Roeivereniging De Laak is gaan samenwerken met het Atlascollege en voetbalvereniging REMO. Ook de voetbalclubs Haagse Hout en Graaf Willem II/VAC en de nieuwe fusieclub HSV Escamp (voetbal) en Raiders 99 (American Football) spraken toen met elkaar af mogelijkheden te bekijken voor een samenwerkingsverband.

Tijdens de workshop heeft de eerste overdracht plaats van het estafettestokje van de campagne 'Samen Bewegen Gewoon Doen'. Het doel van deze actie is meer gehandicapten te bewegen aan sport te gaan doen. Sinds de start van de campagne op 3 maart tracht welzijnswethouder Jetta Klijnsma als tijdelijk bezitster van het estafettestokje persoonlijk mensen te benaderen iets voor sport voor gehandicapten te gaan doen of gehandicapten zelf te bewegen aan sport te doen. De organisatie van de activiteiten in het kader van de campagne ligt bij Sportsupport, de gemeentelijke sportstimuleringsorganisatie.

Bas van Werven, bekend als 'de stem van Business News Radio', treedt op als presentator van de finale workshop. Het Fonds 1818, de gemeente Den Haag, Sportraad Zuid -Holland en de Haagse Hogeschool ondersteunen het project.

Informatie: Louk Burgers vztr commissie maatschappelijke betrokkenheid van hdm email nikmax@zonnet.nl of tel 06-46777373

De pers is hiermee van harte uitgenodigd de finale workshop bij te wonen.