Gemeente Albrandswaard


Start werkzaamheden Sportpark Polder Albrandswaard


Albrandswaard - dinsdag 28 maart om 9.00 uur in de ochtend, wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor Sportpark Polder
Albrandswaard, de locatie is hoek Albrandswaardsedijk Schroeder v.d. Kolklaan in Poortugaal.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het graven van watergangen voor de ecologische zone rond het sportpark. Demissionair wethouder Sport Erwin de Jongh zal hoogstpersoonlijk de shovel besturen en de eerste grond verplaatsen. De grond die vrijkomt uit de watergangen wordt gebruikt voor de eerste aanleg van het sportpark.

De aanleg van de ecologische zone geeft een versterking van de natuurwaarden langs de Schroeder van der Kolklaan en maakt onderdeel uit van de ecologische verbinding tussen bos Valckesteyn en de oevers van de Oude Maas.
In deze verbindingszone worden waterpartijen en nieuwe watergangen aangelegd met natuurlijke oevers. Door de aanleg van riet en ruigte ontstaan extra mogelijkheden voor de huisvesting van vlindersoorten en amfibieën.
Samen met het park, vormen de ecologische zone en de sportfaciliteiten in de Polder Albrandswaard geïntegreerde onderdelen met elkaar, waardoor deze ontwikkelingen elkaar versterken.

Erwin de Jongh:
Ik ben er ontzettend blij mee dat ik, zo voor het scheiden van de markt, de start van de werkzaamheden mag meemaken. Want laten we ons wel realiseren wat er gebeurt. Na jarenlange overleggen, procedures en moeizame politieke besluiten gaat het gebeuren. Albrandswaard krijgt er een fantastische voorziening bij in de vorm van een schitterend sportpark. Eindelijk hebben de voetbalverenigingen echt zicht op een oplossing voor hun te krappe jasje, want het is de bedoeling dat het sportpark medio 2007 open kan. De aankomende Dirk Kuytjes van
Albrandswaard zullen straks echt van dit sportpark kunnen profiteren.