Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht

Nieuw initiatief: Visie21 'Nederland vindt zichzelf'

Utrecht, 24 maart 2006

Visie21 formuleert een toekomstvisie voor en door Nederland in een reeks publieksarena's (21 personen per keer) waar in totaal 1000 Nederlanders door het hele land aan meedoen. Op dinsdag 28 maart vindt een publieksarena plaats, in het Wilhelmina Dok in Amsterdam, van 18.30 tot 22.00 uur. Iedereen die een kijk heeft op Nederland, kan meedoen. Aanmelden kan via www.visie21.nl. Op de website kunnen tevens belangstellenden terecht die niet kunnen of willen meedoen aan de publieksarena's, maar die wel hun visie op Nederland willen geven.

Wat is Visie21?
Visie21 is een project dat zich ten doel stelt een lange termijnvisie te creëren voor Nederland. Een visie is de bindende basis voor een organisatie, een stad, een provincie of een land. Om ons heen zien we dat Nederland zoekende is naar haar identiteit en dat een duidelijke visie ontbreekt. Visie21 wil mensen in Nederland met elkaar verbinden via een gezamenlijke opvatting over de toekomst.

Waarom een visie voor Nederland?
Maar liefst 86% van de Nederlanders maakt zich redelijk tot veel zorgen over de toekomst van Nederland. Trots zijn op Nederland lijkt te hebben plaatsgemaakt voor wantrouwen, verdeeldheid en pessimisme. Om met succes deze negatieve tendens een halt toe te roepen, moeten we beginnen bij de basis. Die basis is een visie, een positief toekomstbeeld van Nederland. In een visie worden vragen beantwoord als .Wie zijn wij? Wat bindt ons? Waar gaan we heen? Hoe willen we met elkaar omgaan in dit land?.

Hoe komen we tot een visie?
Via een proces van visiecreatie waar ongeveer 1000 Nederlanders aan meedoen komen we tot een gezamenlijk uitgangspunt. Aan de hand van een groot aantal publieksarena's door het hele land, en via de website www.visie21.nl, wordt een gezamenlijke visie opgesteld door individuele Nederlanders. In elke arena wordt een vertegenwoordiger aangewezen die deel gaat uitmaken van de Leidende Coalitie. Eind augustus 2006, tijdens het afsluitende Visie21 Festival, zal deze Leidende Coalitie de gezamenlijke visie vaststellen. De workshops worden begeleid door topspecialisten die in hun dagelijks werk organisaties helpen bij cultuurveranderingen en visietrajecten.

Wat moet ik me voorstellen bij Visie21?
Via www.visie21.nl kunt u een filmpje bekijken van de eerste publieksarena. De komende tijd worden alle 21 arena.s geplaatst op de website. Daarnaast leest u op de website waar Visie21 in het land verschijnt en wie de organisatoren zijn.