Gemeente Leeuwarden

Onthulling afvalkunstwerk

Milieuwethouder Hetty Hafkamp onthult samen met vier afvalstylistes het kunstproject: "Afval met een verhaal". De afvalstylistes studeren aan de opleiding Kunst en Educatie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en willen met dit afvalproject de bedrijven en de bezoekers bewust maken van de waarde van het afval en het hergebruik daarvan.

"Afval met een verhaal" is gemaakt in het kader van de afvalweddenschap die op dit moment loopt tussen de gemeente en de Muziek-, Transvaal- en Vogelwijk (MTV-wijk). De afvalweddenschap houdt in dat de inwoners van de MTV-wijk binnen een jaar 12,5% minder restafval (dat wat in de grijze container of huisvuilzak zit) produceren. Lukt dit, dan wint de wijk ¤ 12.500,-.

De afvalstylistes hebben verschillende bedrijven in de MTV-wijk benaderd. De bedrijven Copy Service Leeuwarden, Diena's Kapsalon en de plaatselijke Super de Boer hebben zich enthousiast aangeboden als opdrachtgevers en hun medewerking toegezegd. Door de afvalstylistes is een esthetisch verantwoord product gemaakt van het afvalmateriaal afkomstig uit het bedrijf.

Vanaf 28 maart 2006 zijn de resultaten van de kunstwerken ook te zien bij de Copy Service Leeuwarden en Diena's Kapsalon. Vanaf 7 april tot 28 april wordt een fotoreportage van dit afvalproject tentoongesteld in de stadshal van het stadskantoor.


----------
De onthulling vindt plaats op 28 maart 2006 om 15.15 uur bij de Super de Boer aan de Eksterstraat in Leeuwarden. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058 - 2334002.