Enthousiasme zichtbaar terug in Ondernemersland

Synpact

Week van de Ondernemer 28, 29 & 30 maart

Het enthousiasme is zichtbaar terug in Ondernemersland
Ruim 5.000 ondernemers komen deze week bij elkaar in de Jaarbeurs te Utrecht om kennis op te snuiven, zich te laten inspireren door andere succesvolle ondernemers en ook vooral om met elkaar te netwerken. 'Het is duidelijk merkbaar dat de economie een opwaarts signaal afgeeft. Het enthousiasme is zichtbaar terug in het MKB. Ondernemers hebben er zin in en trekken er massaal op uit om met elkaar business te ontwikkelen. Wij merkten dit uit onze voorafgaande onderzoekscijfers en de persoonlijke contacten die wij telefonisch onderhouden met onze bezoekers', aldus Remko Wouters, directeur Week van de Ondernemer. Nog nooit is de inschrijving zo snel verlopen en laat staan met zulke fantastische aantallen. Ook merken wij dat onze partners, de ondersteunende partijen van de Week van de Ondernemer, hun deelname ten volle benutten door belangrijke mkb-relaties uit te nodigen en ludieke kennis- en netwerkactiviteiten te ontwikkelen tijdens de Week van de Ondernemer. Er worden deze week namelijk diverse activiteiten georganiseerd om u als ondernemer te helpen in doelgericht netwerken. Denk hierbij aan Speedtrading, 1-op-1 adviesgesprekken, rondetafelgesprekken met topondernemers en matchmakingprogramma's. Allerlei nieuwe vormen om niet zomaar een babbeltje met elkaar te maken, maar om direct te kunnen bepalen of je zakelijk iets voor elkaar kan betekenen. En last but not least zijn er meer dan 100 topondernemers en specialisten die hun ervaringen en expertise met u willen delen over ondernemers zaken zoals: personeelsbeleid, ICT, financiën, marketing en internationaal ondernemen.

Ondernemers gewilde doelgroep voor de politiek
Door de enthousiaste medewerking van de diverse ministeries én de aanwezigheid van minister Aart Jan de Geus (minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en fractievoorzitters Wouter Bos (PvdA) en Willibrord van Beek (VVD), laten de overheid en politiek duidelijk blijken dat het Nederlandse ondernemerschapsklimaat hoog op de agenda staat. Er zijn uiteraard ook tal van actuele onderwerpen voor het bedrijfsleven die besproken moeten worden. Denk hierbij aan het sociale stelsel, arbeidsmarktklimaat, het financieringsklimaat en het innovatiebeleid in Nederland. Tijdens de plenaire ochtendprogramm's zal de overheid en politiek toelichting geven op de plannen en worden zij aan de tand gevoeld door Loek Hermans.

Als feestelijk middelpunt van De Week van de Ondernemer staat op woensdagavond 29 maart de spetterende Party & Award Night op het programma. Een gelegenheid vol ambiance waar men met andere (top)ondernemers, vertegenwoordigers van brancheorganisaties, businessclubs en landelijke overheden kan converseren. Tijdens deze avond vindt de uitreiking van onder andere de 'Baas van het jaar 2006', 'Mailtreffer 2006' en 'Ondernemer van het Jaar 2006' plaats.