Dinsdag 28 maart te zien bij Opsporing Verzocht

Leiderdorp, 27-03-2006 o Tijdens het TV-programma 'Opsporing verzocht' van de Avro, dinsdag 28 maart 2006, aandacht voor het fraudeonderzoek 'Geldwolf' van Politie Hollands Midden.

In mei 2005 merkt een inwoner uit Oegstgeest dat er een groot bedrag van zijn rekening is gehaald. Naar aanleiding hiervan is het fraudeteam van de korpsrecherche van Politie Hollands Midden een onderzoek gestart onder de naam 'Geldwolf'.

Het vermiste bedrag werd overgeschreven op verschillende rekeningen in bedragen van 1.000 euro, in de omgeving van Almere en Amsterdam. Deze bankrekeningen hoorden toe aan jongeren die hun rekening ter beschikking hadden gesteld en daar geld voor in het vooruitzicht hadden gekregen. Dit was meestal een leugen. Op dezelfde dag dat het geld op de rekening van de jongere werd gestort, werd het er ook weer afgehaald.

In Opsporing Verzocht laten we een videoprint zien van een man, die van één van die rekeningen 1.000 euro pint. Dit gebeurde in Amsterdam op 1 april 2005 omstreeks 14.06 uur bij een geldautomaat aan de Middenweg. Herkent u de man, belt u dan met de politie.

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op Nederland 2 van 19.00 tot 19.24 uur.