Gemeente Utrecht

Nieuwe bomen Gijsbrecht van Walenborchstraat

Wethouder Abrahamse van Openbare Ruimte plant de eerste nieuwe boom aan de Gijsbrecht Van Walenborchstraat. Dit gebeurt op dinsdag 28 maart om 08.00 uur, in aanwezigheid van enkele buurtbewoners.

Twee weken geleden is een aantal bomen aan de Gijsbrecht van Walenborchstraat gerooid, vanwege de slechte onderhoudstoestand van de bomen. In totaal worden er op 28 maart dertien jonge bomen geplant, te weten de Krentenboom (Amelanchier, type Robin Hill). Wethouder Abrahamse zal de eerste boom planten.

Van de dertien bomen zijn negen ter vervanging van de gerooide exemplaren. Voor één van de negen gevelde bomen, was het rooien niet direct noodzakelijk. Hiervoor in de plaats komen nu vier extra bomen. Bewoners wezen de plekken voor de nieuwe bomen aan. De bewoners zijn tevreden over de snelle vervanging.

Noot voor de media:

De pers is van harte welkom bij het planten, op 28 maart om 08.00 uur aan het Gijsbrecht van Walenborchstraat. Voor informatie kunt u contact opnemen met Bestuurscommunicatie, Regie Bouma, tel. 030 - 286 11 55.