Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 27 maart 2006 / CA

Raad van economisch adviseurs (rea) brengt advies uit aan tweede kamer

De Raad van Economisch Adviseurs (REA) biedt op dinsdag 28 maart de Tweede Kamer het advies aan over de Nederlandse woningmarkt.

De (REA) is een onafhankelijke raad die ten dienste staat van de Tweede Kamer. De REA geeft de Kamer gevraagd en ongevraagd advies over financieel-economische aangelegenheden die het maatschappelijk belang raken. De REA bestaat uit de volgende leden:
Prof. dr. W.H. Buiter (London School of Economics and Political Science, Chair in European Political Economy in the European Institute; Universiteit van Amsterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie);
Prof. dr. S.C.W. Eijffinger (Universiteit van Tilburg, hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Bedrijfskunde); Prof. dr. C.G. Koedijk (Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Bedrijfskunde);
Prof. dr. C.N. Teulings (Universiteit van Amsterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie; algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek)lid tot 1 april 2006; Prof. dr. A. van Witteloostuijn (Rijksuniversiteit Groningen, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen).